Leden van de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM) organiseren van 16 tot en met 25 augustus een kamp op Terschelling. Op dit kamp krijgen kinderen vanaf 11 jaar de kans om de natuur op een bijzondere manier te beleven. Meer informatie bij Rosalie Witte (0181-633519) of via www.zomerkamp.nl.

Het kamp, Co-Terschelling genaamd, wordt helemaal georganiseerd door jongeren tot 25 jaar oud. In groepjes zullen de deelnemers elke dag aspecten van de Terschellingse natuur ontdekken. Zo leren ze alles over vlinders en vogels, doen ze spannende avondspellen, en gaan ze "korren" om de zee tot leven te zien komen.
Korren is een manier om met een net de beestjes die in de branding leven te vangen. Met de hele groep wordt het net een stuk door de branding getrokken. Zo kunnen de deelnemers zien wat voor krabbetjes, garnalen en visjes er voor de kust rondzwemmen. De beesten worden natuurlijk meteen weer vrijgelaten.
De Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (afgekort JNM) is een landelijke vereniging voor en door jongeren van 12 tot en met 25 jaar. Het hele jaar lang organiseren de leden door het hele land excursies en kampen, waarin je actief de natuur ingaat. Vogels kijken op de waddeneilanden, vlinders vangen op de Veluwe, de JNM doen het allemaal! Kijk voor meer informatie en voor alle activiteiten op www.jnm.nl!
bron:JNM