(Persbericht) Alkmaar - Jamie is het eerste deel van een serie over leuke, spannende en soms verliefde zomers in Zuid-Frankrijk, geschreven door Maresa Jacobse. Hoewel ze nog 25 jaar moet worden is dit al haar negende boek.

Jacobse is een echte bezige bij. Ze heeft Nederlands gestudeerd aan de Educatieve Hogeschool van Amsterdam en werkt nu als freelance auteur, vertaler en docent. Sinds april 2009 heeft ze daarbij een eigen bedrijf, waarvoor ze cursussen en workshops creatief schrijven verzorgt.
Er zijn twee dagen in de week waarop ze schrijft, en soms schrijft ze dan juist heel andere dingen dan boeken, zoals blogs, artikelen of reviews. ´De afwisseling vind ik leuk‘˜, vertelt Jacobse. ´Daarom werk ik ook drie dagen in vaste dienst. Ik verzorg de online marketing voor een heel leuk bedrijf dat vakantiehuizen verhuurt. Dat is heel wat anders en dat heb ik ook nodig. Verder bezoek ik af en toe scholen om te vertellen wat ik doe.‘˜
Over haar passie voor schrijven vertelt ze: ´Ik vind het heerlijk om te typen en hele verhalen te verzinnen. Tijdens het schrijven kan ik mijn ideeën kwijt over alles waar ik over nadenk. Bovendien vind ik het fijn dat hoofdpersonen puur door hun karakter een eigen leven gaan leiden. Een stil, verlegen personage kan ik bijvoorbeeld niet opeens een grote mond laten opzetten, terwijl ik dat misschien wel zou willen. Zo is het voor mij ook spannend hoe een verhaal gaat aflopen.
Eigenlijk wilde ik al op mijn zevende een boek schrijven, maar dat lukte toen nog niet. Daarom ben ik eerst begonnen met korte verhalen. Mijn eerste boek, Rotzooi, schreef ik op mijn veertiende.‘˜
Alle verhalen van Jacobse zijn fictief. In Jamie maken we niet alleen kennis met een nieuwe jongen die Jamie heel leuk vindt, maar ook met een onverwachte gast die voor een hoop problemen zorgt.
Tijdens het schrijven had Jacobse wel een bepaalde camping in haar hoofd, namelijk die waar ze vroeger elk jaar met haar ouders heenging.
Hoe omvangrijk de serie wordt, is nog niet bekend. Jacobse heeft in ieder geval ideeën voor drie verdere delen. In elk deel speelt een andere campingbezoeker de hoofdrol. Momenteel schrijft Jacobse aan deel twee van de serie.

Jamie, jeugdroman 12+
Serie: Zomers in Zuid-Frankrijk
Auteur: Maresa Jacobse
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978-90-8660-152-3
Omvang: 144 pag.
Prijs: € 14,95

Jamie is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel