(Persbericht) Amsterdam Naar aanleiding van de Internationale dag voor Tolerantie heeft Stichting Jongeren voor Mensenrechten Nederland een handtekeningenactie georganiseerd voor meer onderwijs over de mensenrechten. De vrijwilligers stonden maandagmiddag bij het Buikslotermeerplein om alle reizigers te vragen het goede doel te ondersteunen en hebben zo vele handtekeningen voor hun petitie opgehaald.

In 1996 heeft de Verenigde Naties 16 november aangewezen als de Internationale dag voor Tolerantie en elk jaar roept zij haar leden op om activiteiten te organiseren ter bevordering hiervan. Het antwoord van de jongeren was dan ook om hun petitie nieuw leven in te blazen.

De VN heeft in 1948 namelijk 30 mensenrechten opgesteld en afgesproken dat deze bij iedereen bekend zouden moeten zijn. Helaas is dit nog steeds niet het geval en weet een groot gedeelte van de inwoners van Nederland niet eens dat zij dertig mensenrechten hebben. Vandaar dat de petitie vraag voor meer onderwijs over de mensenrechten.

Jongeren voor mensenrechten is opgericht door de mensenrechtenafdeling van de Scientology Kerk en onderwijzers Mary Shuttleworth die geïnspireerd was door de uitspraak van Hubbard: à¢â‚¬Å“Maak van mensenrechten een feit, geen idealistische droom.à¢â‚¬ De stichting heeft zich ten doel gesteld om mensen bekend te maken met alle rechten en zo te zorgen dat zij daadwerkelijk nageleefd worden.