Veghel, 21 oktober 2009

-PERSBERICHT-

DUURZAAMHEIDMARKT BIJ JUMBO GRONINGEN
Kennismaken met Fair trade, Biologisch en Streekproducten

Jumbo Groningen houdt als winnaar van de Fair trade Award 2008 samen met de gemeente Groningen op zaterdag 7 november een Duurzaamheidmarkt. Deze vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur op het plein Beren (Korrewegwijk) in Groningen. De Duurzaamheidmarkt is de afsluiting van de Fair trade week die de gemeente vorig jaar benoemd tot Fair trade Stad - van 2 tot en met 8 november organiseert.

Doel van de bijzondere markt is inwoners van Groningen en omstreken nader - kennis te laten maken met Fair trade, Biologisch en Streekproducten. Verschillende winkels en fabrikanten die zich hiermee bezighouden presenteren hun producten tijdens de markt aan de consument. De deelnemers variëren van de lokale bakker tot een Italiaans restaurant die lokale streekproducten maken. Ook landelijke organisaties als Fair trade Original en Max Havelaar Nederland verlenen hun medewerking. Zij zullen de bezoekers uitgebreid informeren, lekkere dingen laten proeven en samples meegeven. ´àƒÆ’ls winnaar van de Fair trade award van vorig jaar, vinden wij het belangrijk dat nog meer mensen in aanraking komen met Duurzame producten. We hopen dat veel belangstellenden een kijkje komen nemen om meer te zien en te proeven van deze producten,´´ aldus Supermarktmanager Pieter Kuizenga. Eerlijke handel bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name de export van arme landen naar rijke Westerse landen.
De gemeente Groningen zorgt voor de aankleding van het plein tijdens de Duurzaamheidmarkt. Ook zal de gemeente zich op andere vlakken presenteren. Voor de kinderen is er een luchtkussen.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid. Inmiddels heeft Jumbo 127 winkels, verspreid over het hele land. Het is de bedoeling dat dit aantal de komende jaren nog flink wordt uitgebreid. Het familiebedrijf wordt regelmatig onderscheiden met prijzen van leveranciers, klanten en producenten. Jumbo is onlangs voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste supermarktketen door de klanten.

Noot voor de redactie Niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling public relations van Jumbo Supermarkten:
T: 0413 38 02 04
E: [email protected]