(Persbericht) Almere, 26 oktober 2011 Het landelijke vacatureaanbod in de juridische sector laat dit kwartaal een krimp zien van 4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het vacatureaanbod is in Q3 2011 onevenwichtig; waar het in juli nog steeg met 6 procent, kelderde het aanbod in augustus met 18 procent. Het kwartaalgemiddelde is door deze maand flink naar beneden bijgesteld. In de laatste maand van het derde kwartaal bleef het vacatureaanbod gelijk aan een jaar geleden. Dit blijkt uit een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Juristen, grootste aanbieder van juridische diensten op maat.

In Q3 is het aantal vacatures in Drenthe, Limburg en Noord-Brabant het meest gestegen. De grootste daling van het aantal juridische vacatures vond plaats in de provincies Overijssel, Zuid-Holland en Utrecht. Daarnaast blijkt uit de analyse dat de vraag naar juridische professionals bij de overheid en in de non-profit sector het sterkst is gedaald, met 29 procent. In de branche financieel & verzekeringen is de vraag daarentegen het meest gestegen met maar liefst 118 procent. Ondanks de pieken en dalen in het vacatureaanbod, blijven bepaalde juridische professionals blijven in trek. Ten opzichte van vorig jaar is de vraag naar juridisch adviseurs gestegen met 23 procent en de vraag naar advocaat-medewerkers zelfs met 49 procent.

à¢â‚¬Å“Economische voorspellingen en speculaties hebben een weerslag op de algehele vraag naar personeel, vanzelfsprekend ook op de vraag naar juridisch personeel. Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden om juridisch advies in te winnen, bijvoorbeeld door externe kennis en ervaring te raadplegen. Organisaties hebben daardoor minder juridisch personeel in vaste dienst nodig. Wij bieden met Legal Counsel on Demand continue juridische ondersteuning aan. Dit is een vaste, externe bedrijfsjuridische afdeling zonder verplichtingen of abonnementskosten voorafà¢â‚¬, aldus Eelco Stuut, operationeel directeur bij USG Juristen.

Ieder kwartaal analyseert USG Juristen het online vacatureaanbod in de juridische sector op basis van de gegevens van Jobfeed. Ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche is de arbeidsmarkt in kaart gebracht.