3FM DJ Sander Guis van het radioprogramma à¢â‚¬à…“AVRO Guis verloot twee plekken onder alle deelnemers aan het project à¢â‚¬à…“ The Berlin Wall of Sound, voor het geven van een exclusief optreden met hun eigen band in de 3FM studio! Voor dit project, dat vanuit de Academie voor Popcultuur opgezet is door de Nederlandse rock-/metalband Noir, zijn 202 gitaristen en bassisten nodig. Op dit moment zijn er 170 aanmeldingen. Er worden nog dringend gitaristen en bassisten gezocht! De actie is gestart om de laatste muzikanten over de streep te trekken.

Het project à¢â‚¬à…“The Berlin Wall of Sound houdt in dat op negen november aanstaande, precies twintig jaar na de val van de Berlijnse muur, Noir met 202 (bas)gitaristen een muur van geluid zal creëren op de plek waar voorheen de Berlijnse muur heeft gestaan. De herdenkingsceremonie is opgezet om stil te staan bij het belang van vrijheid en is een eerbetoon aan de 206 slachtoffers van de muur die tussen 1961 en 1989 zijn omgekomen.* à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨

Elektrische (bas)gitaristen die mee willen doen en een kans willen maken op een optreden in de 3FM studio, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar [email protected] Benodigdheden zijn een gitaar en een kleine versterker (10-15 Watt) en speelervaring van minimaal 1 jaar. Meer informatie over het project is te vinden op www.myspace.com/theberlinwallofsound. The Berlin Wall of Sound wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Ben Remkes Cultuurfonds.

* (Centrum voor historisch onderzoek, Potsdam, 2006)

Website: http://www.myspace.com/theberlinwallofsound