Enige Russische bedrijf tussen de toonaangevende softwareleveranciers

´s-Hertogenbosch, 16 november 2009 Een jaarlijks rapport van de gerenommeerde marktonderzoeker IDC positioneert Kaspersky Lab bij de vier grootste leveranciers van beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers.

Het bedrijf staat op de vierde plaats van de IDC-ranglijst van ´Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2008‘˜. De ranglijst is gepubliceerd in het IDC-rapport Worldwide Endpoint Security Market 2009-2013 Forecast and 2008 Vendor Shares. De lijst is gebaseerd op inkomsten uit de verkoop van beveiligingsoplossingen aan eindgebruikers in 2008.

Bij het opstellen van de ranglijst hebben de IDC-experts informatie over meer dan 1000 softwareleveranciers geanalyseerd. Kaspersky Lab was het enige Russische bedrijf dat in de top staat, met de hoogste groei van inkomsten (van jaar tot jaar): 102,5%, ruim boven het gemiddelde van 13,2%.

à¢â‚¬Å“Al twaalf jaar lang heeft kwaliteit voor ons de hoogste prioriteit en dat betekent dat we gebruikers steeds effectieve bescherming kunnen bieden. Ook heeft het bedrijf een wereldwijd netwerk van loyale partners opgebouwd. Ik ben blij om te zien dat onze zakelijke strategie en filosofie bewezen hebben op de lange termijn effectief te zijn en ons bedrijf tot een belangrijke speler hebben gemaakt in de markt voor IT-beveiliging. Het rapport van IDC bevestigt dit. We zijn er zeker van dat Kaspersky Lab nog steeds een aanzienlijk groeipotentieel heeft en we stellen ons nog ambitieuzere doelen. Ik hoop dat we ook in de toekomstige rapporten IDC bovenin zullen eindigen,à¢â‚¬ zegt Eugene Kaspersky, CEO en medeoprichter van Kaspersky Lab.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico‘˜s als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal kunt u contact opnemen met de onderstaande contactpersonen:

Kaspersky Lab
Marjon van Dinther
Tel. +31 (0)73 6154 851
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Website: http://www.kaspersky.nl