Volledig geautomatiseerde administratie maakt pensioenregeling voor zzp’ers betaalbaar en flexibel

Lelystad, 24 januari 2008 – Uniserv, outsourcingpartner op het gebied van levensverzekeringsadministraties, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij voor de volledig geautomatiseerde verwerking van de individuele levensverzekeringsadministratie voor kunstenaars en zelfstandigen zonder personeel (zzp). Vanaf 1 januari kunnen alle zzp’ers bij de maatschappij terecht voor een flexibele en betaalbare pensioenvoorziening op maat.

K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij is de uitvoeringsorganisatie van verschillende pensioenfondsen in de culturele sector en biedt daarnaast freelancers voorzieningen aan op het gebied van verzekeringen en pensioenen. Het nieuwe zelfstandigenpensioen is in samenwerking met de FNV Bonden voor zelfstandigen ontwikkeld voor alle zzp’ers. Dit FNV Zelfstandigen Pensioen is momenteel het voordeligste pensioenproduct voor deze doelgroep. Het is een lijfrenteverzekering die privé wordt afgesloten, naast de AOW en het eventuele pensioen van een voormalige werkgever. 

Door gebruik te maken van outsouring op het gebied van de verzekeringsadministratie en de hoge mate van self service, worden de kosten van het product beperkt. De ontwikkeling van de beleggingen is online te volgen en daarmee zeer transparant. De beleggingsmix verandert gedurende de looptijd waardoor rendement en risico afgestemd worden.

Robin Riemens, directeur van K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij: “Zelfstandigen waren tot voor kort aangewezen op kostbare, particuliere regelingen. Deze zogenoemde woekerpolissen zijn onaantrekkelijk voor kunstenaars, freelancers en andere zelfstandigen. Om aan de vraag naar een betaalbaar pensioen te voldoen, ontwikkelden wij in samenwerking met de FNV deze voorziening. Door de afhandeling van administratieve processen volledig te automatiseren kunnen we nu online een flexibel self service product aanbieden, waardoor we de kosten voor de klant sterk beperken en tegelijkertijd een gedegen rendement aanbieden.”

Rik Douwes, directeur van Uniserv: “De wet- en regelgeving schrijft tegenwoordig voor dat financiële producten transparant moeten zijn. Daarom is het belangrijk voor maatschappijen om via het internet inzicht te kunnen geven in de ontwikkeling van een afgesloten polis. Dankzij de gedeelde technologie in ons outsourcingmodel kunnen we maatschappijen voordelig en goed ondersteunen, waardoor het uiteindelijke product overzichtelijk en voordelig kan worden aangeboden aan de klant.” 

In de nabije toekomst zal K&C Pensioen- en Levensverzekering Maatschappij het aanbod zelfstandigenpensioenen ook onder eigen label op de markt brengen