(Persbericht)
Nominatie benadrukt toegevoegde waarde voor de adoptie van e-factureren in Nederland

Arnhem, 27 september 2010 - Het Keurmerk E-factureren is genomineerd voor de Accenture Innovation Awards 2010, een van de grootste en toonaangevende prijzen in Nederland op het gebied van innovatie. Uit hondertwintig inzendingen werden vijfentwintig namen genomineerd.

Over de Accenture Innovatie Award
Met het uitreiken van deze Innovatie Award (De Blauwe Tulp) krijgen innovatieve initiatieven de erkenning en ondersteuning die zij verdienen en raken geïnteresseerden bekend met de laatste trends en innovatieve concepten. De beoordeling van het ´beste‘˜ innovatieve concept in de financiële sector wordt gebaseerd op vier criteria: algehele indruk van bedrijf en concept, technische - en marktinnovatie, het behaalde en te verwachten succes en de potentiële groei van het concept.

Voor het ´beste‘˜ innovatieve concept in de financiële sector zijn naast het Keurmerk E-factureren bijvoorbeeld ook organisaties genomineerd als: AcceptEmail, Brand New Day, Inshared, InterPolis, MiniTix, Robeco, Tim en Yunoo.

Over het Keurmerk E-factureren
De adoptie van e-factureren lijkt sterk op de opkomst van thuiswinkelen rond de millenniumwisseling: veel aandacht voor het onderwerp, snel groeiend aanbod, lage adoptiegraad en behoefte aan onderling vertrouwen tussen diverse partijen.

Een waarborg -in dit geval dit Keurmerk E-factureren- verhoogt het vertrouwen en de duidelijkheid bij het elektronisch versturen en verwerken van facturen. Met een hogere adoptie, minder risico en een kortere terugverdientijd als resultaat.

Het Keurmerk E-factureren is een vorm van zelfregulering op basis van technologieneutrale basisprincipes. De huidige keurmerkvoerders onderschrijven via het Keurmerk E-factureren de onderliggende basisprincipes, zoals: gelijkheid tussen papieren en elektronische facturen, bereikbaarheid van dienstverlener, betrouwbaarheid van de organisatie, controleerbaarheid van factuurinformatie, vertrouwelijkheid, privacy en een onafhankelijke geschillenbeslechting.

U kunt uw stem uitbrengen op http://www.innovation-awards.nl/publieksprijs/fs/php/detail.php?id=11

Einde persbericht
________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Stichting Waarborg E-factureren:
Westervoortsedijk 50 | 6827 AT ARNHEM
+31 (0)26-711 15 034 | www.keurmerkenfactureren.nl | [email protected]