Op woensdag 7 juli vindt in het Rembrandt Theater in Arnhem de Grote BeestenBende-dag plaats. Ruim 500 kinderen van het anti-zwerfafvalproject de BeestenBende komen hier bij elkaar als beloning voor het schoonhouden van hun eigen buurt in het afgelopen jaar. Samen met twee van hun grote helden, Ewout Genemans en Jochem van Gelder, doen zij deze dag mee aan allerlei leuke activiteiten en gaan ze de premià¨re van de nieuwste Shrek-film ´Voor Eeuwig en Altijd‘˜ meemaken.

De Grote BeestenBende-dag gaat van start met de prijsuitreiking van het ´Beste Idee van de BeestenBende‘˜. De kinderen hebben van te voren hun à¢â‚¬Å“beste idee voor het schoonhouden van je eigen buurtà¢â‚¬ in kunnen sturen. Ewout en Jochem zullen samen bepalen welk idee zij het beste vinden. Deze opdracht kregen de kids naar aanleiding van de deelname van de BeestenBende aan het SBS/programma ´Het beste idee van Nederlandà¢â‚¬. Natuurlijk staat er ook een meet & greet met de BN-ers op het programma.

Het thema van de dag is à¢â‚¬Å“shrekachtig groenà¢â‚¬. Alle Bendeleden verschijnen in hun mooiste groene kleding in de bioscoop. Dit thema sluit niet alleen aan bij de Shrek film, natuurlijk is groen ook een echte BeestenBende kleur vanwege de ´groene buurt‘˜ waar de kinderen voor strijden. Wie het mooist gekleed is kan hier een leuke prijs mee winnen.

De Grote BeestenBende-dag wordt à©à©n keer per jaar georganiseerd. Alle kinderen uit de deelnemende gemeenten komen bijeen om samen het BeestenBende gevoel te ervaren. De dag dient als beloning voor het goede werk dat de kinderen het afgelopen jaar hebben verricht om hun buurt schoon te houden. Alles wordt uit de kast gehaald om voor de kinderen een ver-shrek-kelijk leuke middag te realiseren.

BeestenBende project
De BeestenBende is een project voor basisschoolkinderen van 7 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Onder het motto ´de BeestenBende pakt ´t aan´ ruimen de kinderen in groepjes van gemiddeld vijf kinderen minimaal à©à©n keer per maand hun eigen wijk op. Elk groepje heeft minimaal à©à©n volwassen begeleiderIn de toekomst zal de BeestenBende in steeds meer gemeenten een begrip worden als ´leukste leefbaarheidsproject van Nederland´. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, aanvullend beeldmateriaal of interviews kunt u contact opnemen met Renà© Bergmans op 06-42662557 of via [email protected]