(Persbericht) Almere, 23 december 2011 De kinderafdeling van 15 ziekenhuizen door heel Nederland lieten afgelopen week een vrolijk beeld zien. De kinderen maakten mooie tekeningen en steunden daarmee UNICEF in de strijd tegen kinderarbeid. Om deze actie mogelijk te maken verkocht Unique de afgelopen periode ruim 700 tekenpakketten aan haar relaties.

Kinderen in de ziekenhuizen namen de tekenpakketten in ontvangst en beleefden gezamenlijk tekenplezier. De opbrengst werd besteed aan een blijvend cadeau voor de deelnemende ziekenhuizen en een sponsorbijdrage aan UNICEF voor de strijd tegen kinderarbeid in ontwikkelingslanden als Benin. UNICEF ontvangst ook een collage van de mooiste tekeningen.

à¢â‚¬Å“We kijken met heel veel plezier terug op de tekendagen. Als je ziet dat deze kinderen hun ziekte even vergeten, dan levert dat het ultieme kerstgevoel op. Daarbij helpen we met de actie via UNICEF ook nog eens kinderen over de grens die het hard nodig hebben. Ook komend jaar blijven we ons inzetten voor UNICEF. Telkens zullen we zoeken naar acties die zowel in Nederland als daarbuiten een positieve bijdrage leverenà¢â‚¬, aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique.

Unique en UNICEF hebben een structurele samenwerking. Unique ondersteunt de doelstellingen van UNICEF door donatie en door samen met haar eigen medewerkers acties als deze te initiëren.