In deze tijd, met de nodige afleidingen en steeds vaker voorkomende ongezonde leefgewoonten, hebben kinderen vaak een vermindert concentratievermogen. Leren gaat daardoor moeilijker. Vuur stimuleert het concentratievermogen waardoor de leerprestaties verbeteren. Zodra het kind het enorme potentieel van vuur in zichzelf leert kennen, brengt het hoop en zelfvertrouwen voor de toekomst. Ursula Aerts, directeur van Definest, organiseert daarom regelmatig vuurlopen voor kinderen.   
-“Deze vuurloop is een geweldige ervaring om je eigen manier van leven en denken te veranderen en het is natuurlijk een geweldige overwinning op jezelf!”, schrijft de 16-jarige Ruben Spek over de vuurloop. Marije Weidema, ook 16, schrijft: “Ik heb door deze vuurloop geleerd, dat als ik iets wil, ik het kan.”  Vuurlopen is gezond. Preventief tegen ziekteverzuim. Het geeft namelijk een goed gevoel, waardoor je zin krijgt om in beweging te komen en actie te ondernemen. Je gaat positiever in het leven te staan en betere keuzes maken voor jezelf. Tijdens de vuurloop ervaar je dat een enorme hoeveelheid levensenergie door je lichaam gaat stromen. Deze energie is gelijk aan passie, die een proces in beweging brengt en houdt waardoor je soms onmogelijk lijkende doelen kunt realiseren. Je wordt uitgenodigd om aandacht te geven aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Vuur stimuleert je concentratievermogen, waardoor je leerprestaties zullen verbeteren. Je vertrouwen in jezelf en het leven neemt toe. Deuren zullen voor je openen naar meer wensen en verlangens in de toekomst. Toch is het zelf lopen, niet essentieel om dit resultaat te bereiken. Het gaat erom dat je de beste keus voor jezelf maakt, en die kun je pas maken, wanneer je voor het pad met kolen staat. De keus op dat moment leer je angst of een andere vergelijkbare barrière bewust te overwinnen, waardoor diezelfde deuren openen.  
Zaterdag 28 juli 2007, zaterdag 29 september 2007, maandag 31 december 2007, zaterdag 8 maart 2008 en maandag 5 mei 2008 vinden vuurlopen plaats van 19:00 tot 23:30 uur in Hilversum. Deelname kost voor kinderen van 7 tot18 jaar € 44,-. Voor reserveren kunt u gebruikmaken van het inschrijfformulier op www.definest.nl
 
Sinds 1999 geeft Ursula Aerts internationaal motiverende & transformerende trainingen en workshops. Ursula is één van de zeven Master Trainers voor SUNDOOR, een vooraanstaande Internationale Firewalking School. Ursula loopt een paar honderd keer per jaar. Als expert in traumaverwerking en empowerment en heeft zij projecten ontwikkeld om te werken met groepen die een trauma hebben opgelopen, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Ursula werkt daarnaast ook met andere doelgroepen; zij streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te bereiken om deze vernieuwende informatie aan te reiken.   

bron:definest