Energiebesparing:
à¢â‚¬à…¡Klant steekt legaal 13% BTW in zijn zak!´

Barneveld Of de recessie De Klussenier in de bol is geslagen? Feit is dat deze formule momenteel zijn klanten het aanbod doet om energiebesparende maatregelen te treffen tegen het lagere BTW-tarief van slechts 6%. Een maand geleden werd er nog 19% in rekening gebracht. Een besparing van maar liefst 13% die bovendien helemaal legaal is en die netjes op de factuur vermeld staat.

Marketingdirecteur Wilger van de Beek van franchisegever Het KlusHuis Nederland, volgde met interesse de Troonrede waarin een aantal maatregelen werd aangekondigd om de economie te stimuleren. Vooral de bouwsector krijgt extra´s toebedeeld om de werkgelegenheid in deze sector te prikkelen. Een van die maatregelen is het -onder voorwaarden- verlagen van het BTW-tarief op isolatiewerk- en andere onderhoudszaamheden aan woningen ouder dan 2 jaar. Het tarief daalt daardoor maar liefst 13%.

Wilger van de Beek: ´Deze maatregel hebben we met gejuich ontvangen. Een groot aantal van de Klusseniers heeft bij Isover een training gevolgd tot ´Isover Isolatie Specialist´. Isover is marktleider in Nederland als het gaat om alles wat met isoleren te maken heeft. Omdat wij het leidend A-merk in de branche zijn sluit onze filosofie uitstekend aan bij Isover. Tijdens de training leer je dat 60% van alle energie zinloos door het dak verdwijnt. Daar valt voor het gemiddelde Nederlandse gezin tamelijk eenvoudig veel voordeel te behalen, vooral als het om een wat oudere woning gaat. Onze Klusseniers kunnen vanuit hun expertise een voorstel doen voor het isoleren van een woning, de besparing op de energienota die het oplevert à©n de terugverdientijd van de investering berekenen. Dat laatste wordt aanzienlijk verkort nu de klant maar liefst 13% minder BTW betaalt voor de energiebesparende maatregelen die we kunnen regelen. Het mes snijdt aan twee kanten want behalve een fiks lagere offerte voor de uitvoering van de werkzaamheden, gaat het voordeel zich ook vertalen in een lagere energienota.´

Zoals vaker heeft de overheid weer allerlei beperkende voorwaarden aan de nieuwe regeling gehangen. Bijvoorbeeld welke vormen van isolatie onder de regeling vallen en de hoeveelheid materiaal in verhouding met de arbeid. Ook van deze regelingen is De Klussenier volop op de hoogte. Hij zal klanten daarover informeren.

Wilger van de Beek: ´ We zijn vooruitziend geweest door Klusseniers vorig jaar al de training bij Isover aan te bieden. Daar is onder de 240 Klusseniers in Nederland dankbaar gebruik van gemaakt. Dankzij die specialisatie kunnen we naadloos inspelen op de vraag van klanten die beseffen dat nu het moment is gekomen om energiebesparende maatregelen te treffen. Wanneer een gezin al langer met deze plannen rondloopt, is het verstandig gebruik te maken van het aanbod want je weet maar nooit hoe lang een dergelijke regeling door de overheid overeind wordt gehouden. Vandaar ons aanbod van een gratis offerte waarbij De Klussenier prima kan voorrekenen wat de besparing nຠis op de werkzaamheden is. Daar blijft het niet bij want à³à³k de toekomstige besparing op de energienota komt ruim aan bod.´

Website: http://www.klussenier.nl/