Almere, 26 februari 2008 - Ruim de helft (51 procent) van de werknemers is het liefst werkzaam in een klein bedrijf met hooguit vijftig medewerkers. Dit blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Unique Uitzendburo. In totaal gaven 1762 respondenten antwoord op de vraag: in wat voor bedrijf zou jij het liefst werken? Bijna dertig procent geeft aan dat zij het liefst in een middelgroot bedrijf met vijftig tot 250 medewerkers werkt. Slechts twintig procent werkt graag in een groot bedrijf met meer dan 250 medewerkers.

“De uitkomst van de poll vind ik enigszins opmerkelijk”, aldus Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. “Daarentegen ben ik niet heel erg verbaasd. In het midden- en kleinbedrijf zijn de meeste functies veel breder en uitdagender waardoor werknemers zich meer in de breedte kunnen ontwikkelen. Dit spreekt de huidige Y-generatie aan, zij zijn op zoek naar een sterk afwisselende functie. Mijn verwachting is dan ook dat in de toekomst organisaties in het midden- en kleinbedrijf steeds aantrekkelijker zullen worden voor werknemers.”

-----------------------

Over Unique
Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk
netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]