Op maandag 6 april 2009 om 20.00 uur wordt op het Centrum Biologische Landbouw in Lelystad de Nederlandse klimaatfilm Meat the Truth vertoond.

Meat the Truth is een spraakmakende documentaire, gepresenteerd door Marianne Thieme, die een aanvulling vormt op eerdere klimaatfilms. Hoewel die films erin geslaagd zijn om de problematiek rondom de opwarming van de aarde overtuigend op de kaart te zetten, werd telkens à©à©n van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde buiten beschouwing gelaten, de veehouderij. Meat the Truth brengt dit onder de aandacht door te laten zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto´s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen bij elkaar opgeteld.

De locatie is het Centrum Biologische Landbouw, Bronsweg 22, Lelystad. De entree bedraagt à¢à¢â‚¬Å¡¬ 2,50. Te gast is Natasja Oerlemans, lijsttrekker voor de Europese verkiezingen voor de Partij voor de Dieren. Zij zal na afloop van de film vragen uit het publiek beantwoorden en de film toelichten.