(Persbericht)

Menzis heeft voor de meniscus-operatie en de behandeling van knie- en heupartrose een TopZorg contract afgesloten met ViaSana. Volgens Menzis behoort ViaSana bij deze ingrepen tot de beste zorginstellingen in de regio. Menzis zal haar klanten die in aanmerking komen voor een dergelijke operatie adviseren om zich in ViaSana te laten opereren.

Strenge eisen

Bij zorginstellingen met het TopZorg predikaat is alles rondom de operatie goed geregeld. Er zijn strenge eisen en vaste procedures. Zo hebben de orthopedisch chirurgen van ViaSana met meer dan 300 knieprothese en meer dan 200 heupprothese operaties per jaar veel ervaring en expertise in de behandeling van knie- en heupartrose. Daarnaast vinden de diagnose-onderzoeken bij ViaSana in à©à©n dag plaats en wordt al bij opname de fysio/revalidatie en thuiszorg geregeld.

Kwaliteit belonen

Doel van het TopZorg traject is om hoge kwaliteit van zorg te belonen. De strenge eisen zijn onder andere opgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de beroepsgroep van medisch specialisten en patiëntenorganisaties.

TopZorg is verzekerde zorg

Iedereen met een Menzis Basis verzekering kan een TopZorg-behandeling in ViaSana krijgen. Daarnaast heeft ViaSana ook met andere zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Elke behandeling, wordt dus net als in een ziekenhuis, vrijwel altijd vergoed door alle zorgverzekeraars. Patiënten hoeven hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten of extra premie te betalen.