Knik in patchpanel van R&M biedt ruimte- en tijdsbesparing

Nieuw ontwikkeld 19 24-poorts 1HE patchpaneel met noviteiten voor kabelbeheer en snelle montage patchkabels.

Nieuwegein, april 2009 Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, introduceert het R&M Angled Patch Panel. Het betreft een 24-poorts patchpanel van à©à©n hoogte eenheid (1HE) voor een standaard 19 rack. Het patchpanel is in het midden geknikt; daardoor kan efficiënter gebruikgemaakt worden van de ruimte và³à³r het rack. De patchkabels hoeven bij montage daardoor niet meer door een rangeerpaneel gevoerd te worden, maar kunnen rechtstreeks in het paneel worden gestoken. De patchkabels worden op een overzichtelijke wijze naar de zijkanten van het paneel weggevoerd (foto 1, bijgaand). Dat leidt niet alleen tot overzichtelijke bekabeling, maar ook tot kortere patchkabels en tijdsbesparinge.

Het nieuwe R&M Angled Patch Panel betekent door deze eigenschappen een aanzienlijke meerwaarde voor de toch al kosteneffectieve standaard koperen bekabeling (Class E/EA en Class F of Cat. 5e en Cat. 6).

Gert-Jan Roozeboom, sales consultant engineer bij R&M: à¢â‚¬à…“Het R&M Angled Patch Panel vergroot de efficiency wat betreft montage, ruimte en bekabeling. Het werk aan het rack wordt daardoor eenvoudiger en dus veiliger, flexibeler en goedkoper.

Vast onderdeel van het nieuwe patchpanel is de montagebeugel die zorgt voor een strakke, parallelle en trekvrije montage van de installatiekabel aan de achterzijde van het paneel (foto 2, bijgaand). Deze beugel vormt bovendien een extra versteviging van het stalen frame van het patchpanel. De aarding van het patchpanel komt automatisch tot stand als het paneel in het rack wordt geplaatst.

Bij montage en onderhoud hebben de monteurs duidelijk overzicht dankzij een centraal label middenop het paneel, geïntegreerde nummers bij de afzonderlijke poorten en veel ruimte voor labels. Ook kunnen de kleurgecodeerde clips van het R&M beveiligingssysteem worden toegepast.

Duurzame investering
Het R&M Angled Patch Panel en het R&Mfreenet modulaire bekabelingssysteem vormen samen dà© basis voor toekomstige datacenters en computernetwerken bij organisaties van elke omvang. Het nieuwe patchpanel kan in alle situaties worden toegepast, zoals bij migraties naar 10 Gigabit Ethernet, bij verbeteringen van de infrastructuur of optimalisering van het netwerkbeheer. Het is bovendien robuust geconstrueerd en ontworpen voor een langdurige consistente en betrouwbare werking.

Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) is een Zwitserse ontwikkelaar en producent van bekabelinginfrastructuren. Het bedrijf is in 140 landen actief en levert daar complete bekabelingsystemen voor kantoren, woningen, telecombedrijven en industriële toepassingen, die door erkende installateurs worden gemonteerd en gecertificeerd. Met een omzet van SFr 247 miljoen in 2008 en wereldwijd meer dan 650 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland.
Meer informatie is te vinden op: http://www.rdm.com of http://www.rdm.com/bnl

Voor meer informatie
Reichle & De-Massari
Gert-Jan Roozeboom, Sales Consultant Engineer
Telefoon 06 13 44 4794
e-mail: [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030 6051415
e-mail: [email protected]