(Persbericht) Koffie- en theespecialist zorgt voor primeur in automatenbranche
Als eerste bedrijf in de automatenbranche !

Zaltbommel, 30 september 2010, DaSilva Beans & Leafs is het eerste bedrijf in de automatenbranche dat 100% is overgegaan op duurzame Fairtrade koffie en cacao. De vertrouwde koffie en cacao van DaSilva Beans & Leafs is nu gecertificeerd met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren van een trend uitgegroeid naar een behoefte die de overheid, bedrijven à©n gebruikers volledig hebben omarmd. De vraag naar duurzame en biologische koffie en thee is sterk gestegen. à¢â‚¬Å“Onze overstap naar 100% Fairtrade koffie en cacao is een bewuste keuze met het oog op de toekomstà¢â‚¬, aldus Da Silva.
à¢â‚¬Å“In onze visie is er sprake van een onomkeerbaar proces, want duurzaamheid is ook noodzakelijk om kwaliteit op lange termijn te kunnen waarborgen. Wij verwachten dat ons voorbeeld, onze 100% keuze voor duurzame koffie en cacao, door anderen gevolgd zal worden.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“DaSilva Beans & Leafs heeft de duurzaamheidslat in de koffiebranche fors omhoog geschroefd door volledig over te schakelen naar Fairtrade gecertificeerde koffieà¢â‚¬, zegt Peter d‘˜Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. Hij vervolgt: à¢â‚¬Å“Eerlijke en groene handel is opgenomen in het DNA van het bedrijf. Klanten van DaSilva Beans & Leafs weten nu altijd dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs hebben ontvangen en werken aan een beter milieu. De eerlijke prijs stelt boeren in staat te investeren in duurzame ontwikkeling. Denk daarbij aan productiviteitsverbeteringen, een schoon milieu, goed onderwijs en betere gezondheidszorg.à¢â‚¬

De volledige overschakeling op duurzame koffie en cacao sluit uitstekend aan bij de sterk gestegen vraag naar pure bonenkoffie en hele bladthee. Tussen alle drukte door even tijd nemen voor Quality Time; ´even genieten‘˜ van een goede kop koffie of thee.
In ons drukke bestaan is een coffee- of teabreak een noodzakelijk rustpunt geworden.

De gebruiker van een koffie- en theemachine is veeleisender geworden; kwaliteit en prijs zijn van oudsher belangrijk, maar daarnaast zijn pure smaak, sfeer en uitstraling, gemak en snelheid belangrijke onderdelen geworden. In een op maat gemaakt DaSilva-concept krijgen al deze aspecten volledig de aandacht. Duurzame koffie en biologische thee staan bij DaSilva Beans & Leafs aan het begin van een nieuwe, aromatische en geurige episode in het rijke bestaan van het bedrijf.

(niet voor publicatie)
Voor meer informatie over DaSilva Beans & Leafs kunt u contact opnemen met:
Emidio da Silva of Cisca Colijn op onderstaand telefoonnummer.

T: +31 (0) 418 510632
E: [email protected]
W: www.dasilva-beansandleafs.com