Koken met espressokoffie in de Italiaanse keukenIn de culinaire wereld dient koffie allang niet meer als digestief. In de Italiaanse keuken vormt koffie sinds kort zelfs de basis voor veel gerechten. Deze ontwikkeling is over komen waaien naar Nederland en heeft al veel mensen verrast met de bijzondere smaakcombinatie. Koffiepasta met wild zwijn, kabeljauw met koffie en tomaten. Paté van kippenlevers met koffie op geroosterd brood, hartige pannenkoek met koffie en champignons. Zo maar een kleine greep uit de ´koffiekeuken‘.
De eerste reacties zijn zeer positief. Workshopdeelnemers beschikten bij aanvang over een gezonde dosis scepsis maar waren na afloop volledig om. Tegen verwachting in geeft koffie geen dominante smaak aan gerechten. “Het is eerder een smaakversterkter”, licht praktijkdeskundige Etienne Roelofsma toe.
Met de medewerking van een meesterbarista van Italiaans koffiemerk Caffè Kimbo kwamen de gerechten uitstekend tot hun recht.
Nu nog een primeur, straks een geaccepteerd fenomeen. De Italiaanse keuken wordt naar een nog hoger niveau getild met de bereiding van koffie. Geïnteresseerden kunnen zich nader voor laten lichten
Etienne Roelofsma
www.casalisetta.nl
Info@casalisetta.nl
06 18 39 37 54Comments are closed.
%d bloggers liken dit: