(Persbericht) Amsterdam Op zondag 22 augustus waren er op het Leidseplein een hoop groene shirts te zien met de tekst à¢â‚¬Å“Kom achter de feiten over drugsà¢â‚¬. Vrijwilligers van de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk waarschuwden voorbijgangers voor de gevaren van drugs door het uitdelen van ruim duizend informatieboekjes.

Deze actie maakt onderdeel uit van een internationaal anti-drugs weekend in alle grote steden van de wereld, georganiseerd door de Foundation Drug Free World. Met de slogan à¢â‚¬Å“Geen drugs, wel levenà¢â‚¬ werden er wereldwijd een kleine 500.000 boekjes uitgedeeld.

à¢â‚¬Å“In Amsterdam is het percentage van mensen die ooit drugs hebben gebruikt drie keer zo hoog als in de rest van Nederland. Vandaar dat wij gekozen hebben voor het Leidseplein,à¢â‚¬ aldus de woordvoerder van de vrijwilligers.

En het materiaal vond gretig aftrek bij de voorbijgangers. Velen begonnen er gelijk in de lezen. Eerder deze maand werd er al voorlichtingsmateriaal uitgedeeld toen de door hen georganiseerde anti-drugs marathon om het IJsselmeer Amsterdam aandeed.

De boekjes die uitgedeeld werden maken onderdeel uit van een serie van dertien, met daarin informatie over drugs, alcohol, XTC, marihuana en andere drugs.

Kijk voor meer informatie op www.geendrugs-welleven.nl