Op 16 juni aanstaande organiseert Smaak in samenwerking met Imagine IC in Amsterdam Zuidoost de wedstrijd: ‘Pom: van Suriname naar koude grond’. Iedereen die Pom kan maken wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd, dat kan zijn volgens traditioneel recept maar ook Pom in een ‘eigen’ jasje is welkom.
Aanleiding is de tentoonstelling “Pom op het menu”. Pom is een Surinaamse ovenschotel. Van de traditionele bereidingswijze tot vernieuwende gerechten met deze Zuid-Amerikaanse knol zijn tijdens de tentoonstelling in woord, geluid en beeld te zien. Speciaal voor de tentoonstelling bedachten een aantal bekende chef-koks, kunstenaars en een food-designer nieuwe recepten met  het  basisingrediënt de pomtajer.  Pom is veelzijdig, iedereen heeft de geheel eigen wijze om het te bereiden. Traditioneel bereidt of vernieuwend: wie in Nederland maakt de lekkerste Pom? Na de wedstrijd ‘Pom: van Suriname naar de koude grond’ zal dit duidelijk zijn.Op 16 juni  zal een vakkundige en publieksjury de Pom van de uitgekozen deelnemers proeven. De vakkundige jury beoordeelt de Pom  op smaak, bereidingstechniek maar ook de onderbouwing speelt een belangrijke rol bij de keus van een winnaar.De vooraf ingezonden recepten zijn beoordeeld op creativiteit en onderbouwing. Het gerecht is voor minimaal vier en maximaal tien personen, bevat in ieder geval pomtajer en de kosten bedragen niet meer dan € 25,00. Meer informatie, inschrijven voor de wedstrijd of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? www.pomophetmenu.nl of www.smaak.nl  Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 11 juni 2007

 

bron:Smaak.nl