Gezondheid en bewegen: het blijft een hot item in Nederland. Met de nieuwe lijn aan fitnesstoestellen van OutdoorGym brengt Kà¼hlkamp Buitenspelen de beweging naar de mensen toe. Met deze outdoor fitnesstoestellen krijgt iedereen de gelegenheid heerlijk in de buitenlucht te bewegen. Het concept is erop gericht voor de hele familie een veilig fitnessparcours te creëren.

Verbetert conditie
Het is een feit: de Nederlandse bevolking beweegt te weinig. Beweging moet een deel van ons dagelijks leven worden. Maar de drempel om naar een sportschool te gaan is nog steeds hoog evenals de abonnementskosten. De fitnesstoestellen van OutdoorGym bieden iedereen de gelegenheid de conditie op peil te brengen. Lekker bewegen in de buitenlucht: in bos of park, bij een sportvereniging, bejaardenhuis of op school, zowel jong als oud, beginners als gevorderden kunnen deze toestellen gebruiken. En aan alle aspecten van fitness is gedacht: balans, coà¶rdinatie, flexibiliteit en kracht.

Veilig
De fitnesstoestellen van OutdoorGym voldoen aan de EN957 en de EN1176 veiligheidsnorm. Om ook de jeugd veilig van de toestellen gebruik te laten maken, is de EN1176 speeltoestellen standaard toegepast. De EN957 is de indoor trainingsstandaard. De outdoor toestellen voldoen hiermee aan dezelfde kwaliteitseisen als de indoor fitnesstoestellen. OutdoorGym producten zijn ontwikkeld voor optimale bewegingsoefeningen. Ze zijn veilig, duurzaam, bestand tegen vandalisme en weersinvloeden en gemakkelijk te installeren. Bovendien zijn veel toestellen zo ontworpen dat ook lichamelijk gehandicapten er gebruik van kunnen maken.

Modern en fris
De outdoor fitnesstoestellen zijn afhankelijk van omgeving en doelgroep in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De Street Gym richt zich speciaal op de jeugd. Jongeren kunnen elkaar hier ontmoeten en bovendien sportief bezig zijn. De Green Legacy is ontworpen voor iedereen die graag actief is in de buitenlucht. Het moderne ontwerp en de frisse uitstraling nodigen uit tot beweging. Beide programma‘˜s omvatten een grote range fitnesstoestellen voor alle soorten bewegingen.

Draag bij aan gezondheid.
De overheid, gemeente, bedrijfsdirectie of school: iedereen realiseert zich wel hoe kostbaar gezondheid is. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen geeft een goed beeld van een gezonde leefstijl. Naast matig, gezond eten zou iedereen 30 minuten per dag moeten bewegen en kinderen zelfs het dubbele. Deze instanties kunnen een positieve bijdrage leveren door het plaatsen van fitnesszones in Nederland. Laagdrempelig en gratis te gebruiken voor iedereen. Denk hierbij aan plaatsing op schoolpleinen, bij bedrijven(terreinen), in parken, natuurgebieden, speeltuinen en wijken en bij zorgcentra.

Neem voor meer informatie over de OutdoorGym fitnesstoestellen contact op met Alice Oude Nijhuis van Kà¼hlkamp Buitenspelen, tel. 053 536 27 67 of mail naar [email protected]