PERSBERICHT

Konica Minolta UPD: à©à©n driver voor alle printers

Universal Print Driver detecteert en selecteert de juiste printer.

Badhoevedorp, september 2009 Konica Minolta Business Solutions Nederland introduceert de Universal Print Driver (UPD): à©à©n printerdriver voor alle PCL6- of PostScriptprinters, ongeacht het merk. Dat biedt gebruiksgemak en tijdsbesparing voor zowel gebruikers als beheerders in organisaties van elke omvang.

De Konica Minolta UPD herkent automatisch alle PostScript- en PCL5-printers in een netwerk. De specifieke, door de verschillende printerfabrikanten meegeleverde printerdrivers zijn daarvoor niet langer nodig. Ook nieuwe printers en multifunctionals (MFP´s) kunnen heel snel aan het netwerk worden toegevoegd en geconfigureerd, waarbij het tijdrovende functietesten per printer dankzij de UPD overbodig is. Dat leidt voor de beheerder al snel tot aanzienlijke besparingen op tijd en administratie.

Gemak
Gebruikers krijgen alle beschikbare printers en hun functionaliteiten via à©à©n uniforme gebruikersinterface tot hun beschikking. De beschikbare printers staan in een lijst, met de printers die de betrokken gebruiker vaak selecteert bovenaan. De gebruikersinterface geeft toegang tot alle functionaliteiten van de geselecteerde printer, inclusief layout-functies, papierkeuze, afwerkingsopties en instellingen voor de printkwaliteit. Bovendien is er een groot aantal opties, zoals het automatisch afdrukken op de laatstgebruikte printer of het aanmaken van printericonen op de desktop. Iedere gebruiker kan afzonderlijk vaststellen welke opties zichtbaar moeten zijn en deze vervolgens aan de individuele eisen aanpassen.

Gerichte keuze
De Universal Print Driver heeft ook een zoekfilter. Daarmee kunnen gebruikers precies aangeven welke functies ze voor een bepaalde printopdracht nodig hebben, waarna de UPD automatisch die printers toont die alle functies kunnen leveren.

Ruud van Soest, marketing manager van Konica Minolta Business Solutions Nederland, licht deze functie verder toe: à¢â‚¬à…“Als iemand bijvoorbeeld dubbelzijdig in kleur op A3-formaat wil afdrukken, kan die dat in het zoekvenster aangeven. Het zoekfilter laat dan alle printers zien die deze opdracht zouden kunnen afwikkelen, inclusief details zoals printsnelheid en de lokatie van de printer. Een functie waarmee gebruikers dagelijks tijdwinst boeken.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van ´imaging´: het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in 2007 een omzet gerealiseerd van 4,4 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 50 miljoen euro gerealiseerd.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl

Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coà¶rdinator Marketing & Commications
Telefoon: 020-6584141
Email : [email protected]

NOOT VOOR DE REDACTIE
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
Email: [email protected]

Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op:
http://www.konicaminolta-images.com/