PERSBERICHT

Konica Minolta partner in VN Klimaatconferentie 2009

Badhoevedorp, oktober 2009 Konica Minolta is door de Verenigde Naties geselecteerd als partner in de VN Klimaatconferentie 2009. Die wordt in december in Kopenhagen gehouden en staat bekend als COP15 (the 15th Conference of the Parties). De VN koos voor Konica Minolta omdat zij een aantal succesvolle milieuprogramma´s heeft lopen, waaronder het Zero Waste Initiative. Konica Minolta past bovendien volledig in het ideaalbeeld dat de VN Klimaatconventie heeft geschetst.

De samenwerking omvat tevens de inzet van meer dan 30 Konica Minolta bizhub kleuren-multifunctionals (MFP´s) en zwart-wit productieprinters ter waarde van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 2 miljoen. Alle deelnemers zijn daarmee voorafgaand aan en tijdens de conferentie verzekerd van de nieuwste faciliteiten wat betreft printen, scannen, kopiëren en faxen.

De organisatie van COP15 rekent op 15.000 officiële deelnemers, inclusief de vertegenwoordigers van overheden, journalisten, leden van internationale organisaties en leden van non-gouvernementele organisaties.

Olaf Lorenz, General Manager International Marketing van Konica Minolta Business Solutions Europe, vindt het een eer om een van de hoofdsponsors te zijn van de VN Klimaatconferentie. à¢â‚¬à…“We hebben al veel vooruitgang geboekt in de productie van milieuvriendelijke apparatuur. Maar daar laten we het niet bij. We zullen voorop blijven lopen als het gaat om energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke productiemethoden. Het partnership in de VN Klimaatconferentie stimuleert ons opnieuw om onze ´footprint´ op het milieu waar mogelijk nog verder terug te brengen.

Svend Olling, Head of Department van het Deense Ministerie van Buitenlandse Zaken, voegt daaraan toe: à¢â‚¬à…“COP15 is de grootste internationale politieke conferentie die ooit op Deens grondgebied is gehouden. Het is onze verantwoordelijkheid om alle delegaties bij hun onderhandelingen te ondersteunen met optimale faciliteiten die het milieu zo min mogelijk belasten. De sponsorovereenkomst met Konica Minolta is daarin een belangrijk element.

Milieubeleid
Het milieubeleid van Konica Minolta is ISO-gecertificeerd. De multifunctionals van het bedrijf voldoen ruimschoots aan de Energy Star specificaties. Zij verbruiken circa 50% van de energie van vergelijkbare apparatuur en verdienen daarmee met recht het A-label. Eà©n van de nieuwste modellen heeft zelfs een Typical Weekly Energy Consumption (TEC) die 60% lager is dan de nieuwste Energy Star specificaties voorschrijven. Vorig jaar kregen twee printsystemen van Konica Minolta de Energy Conservation Grand Prize for Excellent Energy Conservation Equipment van het Japanse Ministerie van Economische Zaken.

Onlangs heeft Konica Minolta ook de VN Global Compact overeenkomst getekend. Dit samenwerkingsverband richt zich op serieuze wereldomspannende zaken zoals de klimaatverandering, milieuproblemen en sociale ontwikkelingen. Duurzame groei- en ontwikkelingsstrategieën spelen daarin een centrale rol.

COP15
Tijdens The Conference of the Parties 2009 in Kopenhagen worden door officiële internationale partijen onderhandelingen gevoerd en beslissingen genomen over wereldomspannende milieuaspecten. Doelstelling van COP15 is te komen tot een solide en internationaal geaccepteerde overeenkomst om ambitieuze milieudoelstellingen te kunnen realiseren.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van ´imaging´: het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in 2007 een omzet gerealiseerd van 4,4 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 50 miljoen euro gerealiseerd.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl

Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coordinator Marketing
Telefoon: 020-6584141
Email : [email protected]

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie, illustratiemateriaal etc. kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
Email: [email protected]

Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op:
http://www.konicaminolta-images.com/