Door Diederik Bogaard

Als je echt Italiaans wilt leren koken, is er in Nederland eigenlijk maar à©à©n optie. Dan moet je gewoon naar CucinaUva in Neck (NH).

Het plaatsje Neck vind je in een oerhollands landschap van weilanden, grutto's en slootjes vlakbij de Beemster en Landsmeer. Je verwacht het niet, juist hier, een van de beste Italiaanse restaurants of kookstudio's van Nederland te vinden.

In het pand van Mario sr. vindt je restaurant Mario en kookstudio CucinaUva.

Hier vind je echte Italianen vol trots en passie. Het restaurant Mario kreeg als eerste Italiaanse restaurant in Nederland een Michelinster en vanaf nu kun je hun heerlijkheden ook zelf leren bereiden in hun nieuwe kookstudio. De zoon van Mario, Raffaele zwaait er de scepter.

Even voorstellen. In 1970 opende Mario samen met zijn vrouw Tine, boven aan de dijk in Neck, hun restaurant. Inmiddels heeft de volgende generatie, met Raffaele, Sandro en Mario jr. zijn intrede gedaan in deze 'familiekeuken'. Anderhalf jaar geleden is er daar kookstudio CucinaUva bijgekomen. In kookstudio CucinaUva leer je authentieke en traditionele gerechten bereiden volgens de familierecepten van de familie Uva.

Als je van plan bent om een cursus italiaans koken te volgen, dan wordt je heel gelukkig bij kookstudio CucinaUva. En dat schrijf ik hier niet als commerciële prietpraat, maar meen ik echt: Als je leert koken van Raffaele wordt je echt een stuk gelukkiger. Als cursist van Raffaele wordt je direct opgenomen in een hartelijke Italiaanse sfeer, ruik en proef je Italië en ja, denk je zelfs even dat je in Italië bent.

Hoe dat komt? Mario en Raffaele halen letterlijk de Italiaanse zon naar Nederland. Bij kookstudio CucinaUva vindt je geen waterige tomaten van Hollandse kasbodem, maar de zoetsappigste pomodori uit Italië zelf.

Hoe ze dat doen? Elke twee drie weken rijdt Mario sr. of Raffaele naar de markt in Aosta, in Italië, om daar zelf inkopen te doen. Ze zoeken bedrijfjes waar nog ambachtelijke kaasjes en spek worden gemaakt. Ze gaan zelf op zoek naar truffels waar het water je van in de mond loopt. Ze maken kennis met de lekkerste wijnen van Italië die ze voor de kookstudio selecteren en importeren.

Mario sr. en Raffaele nemen de Italiaanse zon mee naar Neck. Die zit namelijk in hun produkten. En daarom wordt je zo gelukkig.

Bij Raffaele leer je Ravioli gevuld met pompoen en Parmezaanse kaas maken, de originele Cantuccini en een klassieke Carpaccio Cipriani met truffelcreme. Bij Raffaele maak je alles zelf en kun je de heerlijkste wijnen proeven in de eigen wijnkelder van het restaurant en de kookstudio. Bang dat je iets te veel hebt gedronken? Geen nood, je kunt er overnachten in à©à©n van de 4 hotelsuites boven de kookstudio. Mario sr. wekt je met een heerlijk ontbijt.

Meer weten? Surf snel naar hun website www.cucinaUva.nl of bel naar CucinaUva: 06 511 38 309

Bron: www.kookstudiogids.nl/NL/nieuws/0/Kookstudiogids-nieuws/552