Nederland kent weinig kookwedstrijden voor particulieren, de prestigieuze kookwedstrijd Grand Prix Culinaire biedt kookclubs de kans te tonen wat ze in hun mars hebben. Nog tot 16 februari 2009 kunnen kookclubs zich inschrijven voor deze landelijke kookwedstrijd. En niet onbelangrijk: kookclubs kunnen kosteloos meedoen! De kookwedstrijd Grand Prix Culinair is een nieuw initiatief en is gericht op alle kookstudio's en kookclubs van Nederland. Zij kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd door inzending van twee zelfgeschreven visrecepten die worden beoordeeld door een vakjury. De 12 beste en mooiste inzendingen per categorie gaan door naar de voorrondes waarin men het recept zelf live bereidt voor publiek en vakjury. Voor kookstudio´s is de wedstrijd in volle gang, de halve finale vond jongstleden november plaats tijdens de Margriet WinterFair. Kijk voor een fotoreportage op: http://www.kookstudiogids.nl/NL/nieuws/0/Kookstudiogids-nieuws/304.

Kookclubs

Voor de kookclubs worden de voorrondes gehouden in het KitchenAid Experience Center te Gouda op 7 en 8 maart 2009. De driekoppige vakjury onder aanvoering van foodmagazine delicious. zal de presentaties en gerechten onder andere beoordelen op smaak, presentatie, originaliteit en uitvoering.

Finale

De zes beste kookstudio´s en zes beste kookclubs uit de voorrondes winnen een plaats in de finale: deze vindt plaats tijdens de Lentebeurs 2009 in MECC Maastricht op 9 mei (kookclubs) en 10 mei 2009 (kookstudio´s). In de finale wordt wederom live gekookt voor publiek en vakjury. Op het kookplein van de Lentebeurs 2009 bereiden de deelnemers hun tweede ingezonden gerecht en strijden daarmee om de eerste plaats. De vakjury bepaalt in de finale wie de beste deelnemende kookstudio en kookclub zijn, zij mogen zich uiteindelijk winnaars mogen noemen van de ´Grand Prix Culinaire 2009´!

Prijzen

De winnende kookstudio en kookclub ontvangen de Grand Prix Culinaire 2009 Trofee, een oorkonde, drie jaarabonnementen op foodmagazine delicious. en een prachtige culinaire sponsorprijs. De winnende recepten worden in het voorjaar van 2009 gepubliceerd in delicious. met naam en toenaam van de desbetreffende kookstudio en kookclub.

Alle kookstudio´s en kookclubs die zich inschrijven ontvangen een jaarabonnement op delicious. en twee entreekaarten voor de Lentebeurs 2009. Alle partijen die doorgaan naar de voorronde en de finale ontvangen het 'Grand Prix Culinaire'-deelnemerlogo voor gebruik op de website en andere communicatiemiddelen. Zij ontvangen daarnaast twee entreekaarten voor de Lentebeurs 2009 en twee entreekaarten voor de culinaire beurs EFFF 2010.

Inschrijven

Alle Nederlandse kookclubs kunnen meedoen aan de kookwedstrijd Grand Prix Culinaire. Gedetailleerde informatie en een inschrijfformulier vind je op de website www.grandprixculinaire.nl, de inschrijving voor kookclubs sluit op 16 februari 2009.

Stuur deze informatie door naar alle kookclubs die je kent, want ´hoe meer culinaire zielen hoe meer vreugd´!
Contact:

Stichting European Cookery school Association (ECA)

Gaelstraat 1F - 2013 CE Haarlem - T +31(0)23 531 50 84 - F +31(0)23 531 64 50

[email protected] www.cookeryschools.eu

Niet voor publicatie:

Persrelaties kunnen beeldmateriaal opvragen bij de ECA.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular