(Persbericht) Arnhem, 20-10-2010 Consumenten hebben jarenlang duizenden euro‘˜s teveel betaald voor hun koopsompolissen. Wat Koopsom-Leed doet is uniek: er is geen enkel bedrijf in Nederland dat zich toelegt op het ondersteunen van consumenten bij het terugkrijgen van betaalde premies aan koopsomverzekeringen. Als het aan Koopsomleed ligt, is dit hà©t moment om terug te slaan.

De maat is vol. Volgens Koopsom-Leed hebben veel tussenpersonen zich jarenlang verrijkt aan koopsompolis verzekeringen, met provisies tot wel 90%. Klanten met leningen, 1e of 2e hypotheken zijn massaal gedupeerd en worden nu wakker geschud.

Directeur Patrick Janssen: à¢â‚¬Å“Wat wij doen gaat als volgt: consumenten met een verzekering in de vorm van een koopsompolis sturen ons een kopie van de polis, waarna wij berekenen hoeveel zij terug kunnen krijgen. Dit kan variëren van een paar honderd tot zelfs duizenden euro‘˜s, dit is afhankelijk van de hoogte van de koopsom.à¢â‚¬ Als de consument dit wil, dan verzorgen wij het vervolgtraject.

De activiteiten van Koopsom-Leed hebben betrekking op alle koopsompolissen verkocht door tussenpersonen en banken bij leningen, eerste en tweede hypotheken. Zelfs wanneer de desbetreffende tussenpersoon of bank failliet is, kan Koopsom-Leed nog iets voor de consument betekenen. Ook als de desbetreffende lening of hypotheek nog niet afgelost is, kan er voor de consument een teruggave van premie gerealiseerd worden.

Bij Koopsom-Leed verwacht men op korte termijn twee effecten: enerzijds een klantenmassa die maar al te graag betaalde premie terug wil, anderzijds een groep tussenpersonen die woedend zal zijn omdat zij de ontvangen provisies terug moeten gaan betalen.

Wat Koopsom-Leed betreft is het voor deze laatst partij echt te laat: tussenpersonen hebben jarenlang exorbitant veel verdiend door deze koopsompolissen: niemand interesseerde zich voor het belang van de consument, polis op polis werd erin gepropt onder het mom van à¢â‚¬Å“zekerheid voor u zelfà¢â‚¬. Waarom zou de consument zich dan nu ineens iets van de tussenpersoon aantrekken ? à¢â‚¬Å“Koopsom Leed is nu de stok voor consumenten, een stok om mee terug te slaan.à¢â‚¬ Aldus de directeur.

Via email [email protected] of via de telefoon: 070 30 77 499 kunnen klanten in contact komen met Koopsom-Leed.