(Persbericht) Ongeveer 60% cursussen duurt minder dan 6 dagdelen

Uit recent marktonderzoek in opdracht van cursuszoekmachine Cursusvoor.nl blijkt dat Nederlanders vaak geen idee hebben wat de kosten zijn van de cursussen en/of opleidingen die ze volgen. Van de mensen die een opleiding volgden weet 47,8 procent niet wat de opleiding kost, terwijl dit percentage bij mensen die cursussen volgden maar liefst 73,4% bedraagt. De gemiddelde kosten van de personen die wel weten wat de cursus of opleiding heeft gekost zijn € 1747 bij opleidingen en € 1258 bij cursussen. De door 376 respondenten ingevulde enquàªte richtte zich tot inwoners van Nederland, van 18 jaar of ouder, die momenteel geen voltijdopleiding volgen (of die reeds eerder een opleiding op MBO, HBO of WO hebben afgerond).

Betaalt de werkgever de opleiding of cursus?

Waarom de kosten niet bekend zijn, is in dit onderzoek niet bekeken, maar andere gegevens impliceren dat dit wellicht veroorzaakt wordt omdat de werkgever de cursus of opleiding betaald. Op de vraag bij welke cursusaanbieder de cursus is gevolgd geeft een groot deel van de respondenten aan niet te weten bij welke cursusaanbieder de cursus is gevolgd (11%). Van 13,4% weten we zeker dat de cursus via het werk / bedrijf‘˜ is aangeboden.

Hoe vaak? Hoe lang? Voor welke prijs? En waar?

Het onderzoek laat nog enkele andere bevindingen zien.

  • Slechts 37% van de respondenten volgde à©à©n of meerdere cursussen of opleidingen in de afgelopen drie jaar.
  • Van de mensen die opleidingen volgen geeft 94% aan er maar 1 in de afgelopen drie jaar te hebben gevolgd. Respondenten die aangaven cursussen te volgen deden dat meestal vaker dan eenmaal in de afgelopen 3 jaar (54,1%)
  • Ongeveer 31% van alle cursussen duurt maximaal 2 dagdelen, 26% duurt 3 tot 6 dagdelen, 12% duurt 7 tot 10 dagdelen en 31% duurt 11 of meer dagdelen.
  • De kosten van opleidingen bedragen meestal minder dan € 2250 (slechts 14,3% is duurder). De kosten van cursussen bedragen meestal minder dan € 1500 (slechts 21,1% is duurder).
  • Hoewel thuisstuderen het laatste decennium in opmars lijkt te zijn vanwege de mogelijkheden van e-learning, blijft het studeren op de locatie van de opleider of cursusaanbieder veruit favoriet. Ongeveer 20% volgt de cursus of opleiding thuis, terwijl ongeveer 60% de cursus of opleiding op de locatie van de opleider of cursusaanbieder volgt. De overige 20% volgt de cursus of opleiding op het werk.

Volgende maand volgen nieuwe resultaten van ons onderzoek...

Cursusvoor.nl
Cursusvoor.nl is de grootste zoekmachine voor cursussen, opleidingen, trainingen en workshops in Nederland. Cursusvoor.nl doorzoekt het aanbod van ruim 2.200 Nederlandse cursusaanbieders en combineert de ruim 28.000 resultaten in een totaaloverzicht. Cursusvoor.nl analyseert en publiceert om de paar weken onderzoeksresultaten van het onderzoek. Met de uitkomsten van het totale onderzoek krijgt Cursusvoor.nl een beter beeld van de (potentiële) bezoekers van de site, die interesse hebben in het volgen van opleidingen, cursussen, trainingen en workshops.

[dit persbericht is vrij te gebruiken op uw website of in uw magazine. Wij stellen het zeer op prijs als u de bedrijfsnaam Cursusvoor.nl vermeldt, inc. hyperlink.]

Afbeeldingen:
Logo zoals op website: www.cursusvoor.nl/pers/headerLogo.jpg
Logo groot photoshop: www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-logo.psd
Logo blok groot: www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-blokje.jpg
Logo blok klein: www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-blokgroot.gif

Noot voor de redactie

Cursusvoor.nl
Een uitgave van Arts Media
Arthur van Schendelstraat 2
5421 RG Gemert
[email protected]
www.cursusvoor.nl

Neem voor meer infomatie contact op met
Niels Arts (eigenaar)
tel. 0492 77 58 72
[email protected]