Door de economische crisis zien ondernemingen zich gedwongen nieuwe manieren te bedenken voor kostenreductie met direct effect. Daarnaast staan ze onder een enorme druk om hun gebouwen duurzaam te maken, hun energiegebruik te beheersen en hun CO2-uitstoot te beperken. De Planon software release 2009 biedt nieuwe functionaliteiten waarmee bedrijven aan al deze vereisten kunnen voldoen.

Mogelijkheden voor bezuinigingen
Gebouwen leveren een bijdrage van meer dan 35% aan de CO2-uitstoot wereldwijd. Uit marktonderzoek¹ blijkt dat werkplekken tegenwoordig gemiddeld maar voor 50% van de tijd worden gebruikt. In slechtere economische omstandigheden kunt u op korte termijn bezuinigen, zodat u meer geld overhoudt voor uw kernactiviteiten. Ook kunt u uw medewerkers veel flexibeler ondersteunen.

Nieuwe functionaliteiten
De Hotelling-functie van Planon ondersteunt flexibele werkplekconcepten die zorgen voor betere benutting van de beschikbare ruimte en de daarmee samenhangende besparingen op ruimte, reistijd, energie en kosten. Dankzij de volledige integratie met Microsoft Outlookà¢à¢â‚¬Å¾¢ voor reserveringen zijn vergaderruimtes, e-conferenties en gedeelde faciliteiten beter toegankelijk, waardoor minder tijdrovende, dure en CO2-producerende reizen nodig zijn. Nieuwe mobiele oplossingen voor professionele dienstverlening op het gebied van ondehoudsmanagement ondersteunen de nieuwste voorschriften, efficiënte benutting van middelen en ´groenere´ gebouwen.

Duurzame normen
De toepassing van duurzame normen als LEED en BREEAM maken Planon haar ondersteuning van initiatieven voor 'groene gebouwen´ compleet.

Green Workplace Economicsà¢à¢â‚¬Å¾¢
Organisaties moeten hun verspilling beperken, de behoeften van diensten op elkaar afstemmen en flexibeler omgaan met processen voor vastgoed- en faciliteitenbeheer om hun kosten te kunnen verlagen en tegelijkertijd milieuvriendelijker te gaan werken. Planon heeft dit alles nu gecombineerd in een concept met de naam Green Workplace Economicsà¢à¢â‚¬Å¾¢ . Bij het concept draait het om het verhogen van de winst door middel van bezuinigingen, terwijl tegelijkertijd de milieuvriendelijkheid wordt verbeterd. Steeds meer bedrijven kiezen voor het concept Green Workplace Economicsà¢à¢â‚¬Å¾¢, zodat Planon flink kan blijven investeren in R&D (18% van de omzet) om nog meer organisaties te kunnen helpen met hun bezuinigingen en milieuprojecten.

ww.planon.nl

Over Planon
Planon is een zelfstandige en internationaal opererende leverancier van software en consultancy services. Planon optimaliseert en automatiseert de processen van ondersteunende afdelingen zoals Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services en de processen van service providers. Het doel is het efficiënt en integraal organiseren van de services, infrastructuur, gebouwen en middelen. Met haar nieuwe à¢â‚¬à…“Green Workplace Economicsà¢à¢â‚¬Å¾¢ concept speelt Planon direct in op de noodzaak voor veel organisaties, om kosten te besparen en gelijktijdig duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Planon is actief in 14 landen, heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, USA en India. Planon heeft wereldwijd meer dan 1300 klanten en 320 werknemers.

Noot aan de redactie:
Planon BV
Contactpersoon: mevrouw Yvette Graafland
Wijchenseweg 8
6537 TL Nijmegen
tel: +31(0)24-6413135
fax: +31(0)24-6422942
e-mail (algemeen): [email protected]
e-mail (persoonlijk):[email protected]
internet: www.planon.nl