Thomas Kubayi, een kunstenaar uit het noorden van Zuid Afrika, is aanwezig bij de opening van de Venda/Tsonga tentoonstelling in Galerie iZArte. Op 11-jarige leeftijd begon Thomas Kubayi met het maken houten beelden. Inmiddels zijn muziekinstrumenten en drums aan zijn werken toegevoegd. Kunstliefhebbers kunnen in Zutphen zijn werken bewonderen in Galerie iZArte en in Zuid Afrika tijdens de Kunst- en Cultuur reis van Fair Mundo Travel.

Fair Mundo Travel is erg verheugd met de komst van Thomas Kubayi naar Nederland. Tijdens de kunst- en cultuurreis naar Zuid Afrika, kunnen klanten bij Thomas achter de schermen kijken. In de reis wordt een art and craft route gevolgd. In overleg met de gids wordt bepaald aan welke kunstenaars en kunstvormen een bezoek wordt gebracht. Er is een grote verscheidenheid aan kunstvormen, zoals houten beelden, traditionele muziekinstrumenten, drums, kleibeelden, kleipotten, textiel, collages en schilderijen. Geïnspireerd tijdens de art and craft tour kan het eigen creatieve talent tijdens Afrikaanse kunstworkshops worden ontdekt of verder worden ontwikkeld.

Op zondag 24 mei 2009 vindt om 15.00 uur de opening plaats van de overzichtstentoonstelling Venda/Tsonga kunst & design van nu uit Limpopo, Zuid-Afrika bij Galerie iZArte door prof. dr. Wouter van Beek, hoogleraar Antropologie van de Religie Universiteit van Tilburg en senior onderzoeker Afrika Studiecentrum Leiden. Galerie iZArte kenmerkt zich door social import en eerlijke handel.

Fair Mundo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in verantwoorde, duurzame reizen naar Zuidelijk Afrika. Elke klant draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Deze Kunst- en Cultuurreis draagt direct bij aan de ontwikkeling van kunstenaars uit Limpopo. Door de workshops kunnen de kunstenaars materialen en gereedschap aanschaffen. Bovendien wordt hun (internationale) bekendheid vergroot.

Meer informatie over de Kunst en Cultuur reis: http://www.fairmundotravel.nl/voorbeeldreizen/zuid-afrika/fly-drive/kunst-cultuur-art-craft.html

Meer informatie over de verantwoorde en duurzame reizen van Fair Mundo Travel:
http://www.fairmundotravel.nl/over/verantwoorde-duurzame-reizen.html

Meer informatie over galerie iZArte: http://www.izarte.nl

Fair Mundo Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular