PERSBERICHT

Vlaardingen, juli 2010

Groen welkom voor juryleden van Europese Entente Florale 2010

Kunstenaars zetten de Aeolus Molen in de bloemen

Kunstenaars Carry van Delft en Frà©dà©ric Fortanier zetten de Aeolus Molen in de bloemen door de vier molenwieken te voorzien van zeilen met kleurige en bloemrijke kunst. Als Groenste Stad van Nederland neemt Vlaardingen dit jaar deel aan de Europese Entente Florale. Twaalf landen doen mee aan deze internationale groencompetitie. Zij kunnen goud, zilver of een speciale vermelding winnen. De jury van de Entente Florale Europa bezoekt Vlaardingen op donderdag 22 juli aanstaande, waarbij ook de Aeolus Molen met een bezoek wordt vereerd.

Molenwieken met kunstbedrukking
Om groen en fleurig Vlaardingen extra bij de jury van de Europese Entente Florale te promoten, is door beeldend kunstenaars Carry van Delft en Frà©dà©ric Fortanier een opmerkelijk kunstproject uitgewerkt. Zij zochten een bijzondere locatie, waarbij het oog van Carry van Delft viel op de Vlaardingse Aeolus Molen als opvallende drager van het kunstproject. De molen is een puur Hollands monument en medebepalend voor het silhouet van de stad. De kunstenaars hebben de vier molenzeilen, elk circa 11 x 2 meter groot, bedrukt met details uit hun kleurige, bloemrijke schilderijen.

Voertuigen van IRADO opgefleurd
Om de aandacht verder op verrassend groen Vlaardingen te vestigen zijn onder regie van beide
kunstenaars twee voertuigen van afvalinzamelbedrijf IRADO voorzien van een fleurige afbeelding van het molenkunstproject. Deze voertuigen zamelen enige weken op vrolijke wijze het vuil in.

Gratis bloemetje bij Aeolus Molen ter ere van kunstwerk
De beeldend kunstenaars delen op donderdag 22 juli tussen 15.00 en 16.00 uur bij de Aeolus Molen aan voorbijgangers gratis bosjes bloemen uit, met kaartjes van hun kunstwerken. Dit is ter ere van het bezoek van de Europese jury aan Vlaardingen die dag.

Groenste Stad van Nederland
Vlaardingen is een jaar lang de Groenste Stad van Nederland. In oktober 2009 won Vlaardingen
de nationale groencompetitie van Stichting Entente Florale. De gemeente Vlaardingen is verheugd over de bekroning van het groene beleid door een jury van vakexperts. Het jaar 2010 is uitgeroepen tot groen feestjaar. Als Groenste Stad van Nederland doet Vlaardingen mee aan de Entente Florale Europa. Meer info: www.vlaardingen.nl/klavertjevier.

Het kunstproject van Carry van Delft en Frà©dà©ric Fortanier is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, afvalinzamelbedrijf IRADO, Fotografie Sander Nagel en met medewerking van de Stichting Aeolus Molen.

Noot voor de redactie (niet bedoeld voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Carry van Delft, website www.carryvandelft.nl
website www.fredericf.exto.nl

In de bijlage vindt u een artist impression van de Aeolus Molen en van de IRADO-vuilniswagen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular