In à©à©n weekend kennismaken met het werk van meer dan honderd bekende en minder bekende kunstenaars. Dat kan op 28, 29 en 30 mei tijdens Het Kunstweekend Charlois 2010 in Rotterdam-Zuid. Ateliers, galeries of (tijdelijke) presentatieruimtes hebben hun deuren opgesteld voor het publiek. Verder is er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat een gevarieerd programma met muziek, performances, gedichten, presentaties, rondleidingen en workshops voor kinderen.

De officiële opening van Het Kunstweekend Charlois is op vrijdag 28 mei om 17:00 uur in A-Locatie, Wolphaertsbocht 51-55. Naast diverse optredens is hier de expositie 'Pyrrhic Fortune' van Sils te zien.
Daarna kan het publiek de gehele avond langs allerlei openingen, presentaties, voordrachten en optredens in Studio Pompstraat, W Lf_rt Project Space[s], Galerie Gallery en Atelier Tarwewijk.

Open ateliers en rondleidingen
Zaterdag en zondag zijn tussen 10:00 - 17:00 uur de deuren van diverse studio's, ateliers, galeries en expositieruimten geopend. Vanaf A-Locatie starten er rondleidingen met gidsen en cultuur historische fietstochten. Op het QI-terrein op Heijplaat zijn er open ateliers en zijn Wim van Egmond (Micropolitain Museum) en de historici Paul van de Laar en Astrid Karbaat te gast. In de landelijk gelegen ateliers aan de Schulpweg zijn exposities en is een theetuin ingericht.

Multidisciplinair programma
Op zaterdagmiddag opent er bij Hommes een foto-expositie over veranderend Charlois. Tussen 17:00 en 20:00 uur zijn er openingen, presentaties en een BBQ in ´t O-tje. In het huizenblok ‘˜t O-tje zijn gevestigd: 33 studio's en appartementen voor (jonge) kunstenaars; een binnentuin met een tribune en het paviljoen De Kas; Galerie 182A en het projectatelier Around the Corner. Het muziek- en performanceprogramma EARS UP vindt vanaf 20:30 uur plaats bij stichting B.a.d met optredens van de kunstzinnige bands, geluidskunstenaars en een DJ. Aansluitend is er een after party in Studio Pompstraat. Het volledige programma-overzicht staat op www.hetkunstweekendcharlois.nl.

Workhops en Slotprogramma
Je kleding of schoenen opleuken, zelf een muziekinstrument maken, portrettekenen of op ontdekkingsreis gaanà¢â‚¬¦ Kinderen kunnen zich op zaterdagmiddag creatief uitleven bij de workshops van Art Plaats. De afsluiting van het weekend vindt vanaf op zondag 17:00 uur plaats op het QI-terrein, waar een diner in de openlucht en enkele akoestische optredens op het programma staan.

Positieve energie
De afgelopen tien jaar is in Charlois het aantal kunstenaars enorm gegroeid. Inmiddels telt deze deelgmeente meer dan tweehonderd kunstenaars. Deze ontwikkeling zorgt voor veel positieve energie in dit deel van Rotterdam-Zuid. Het Kunstweekend Charlois wil dit zichtbaar maken en ontmoetingen tussen kunstenaars en publiek bevorderen. Tref je als museumbezoeker nooit de maker van de kunstwerken aan, tijdens het Kunstweekend Charlois zijn de kunstenaars zelf aanwezig.

Het Kunstweekend Charlois 2010 is een project van de Stichting Kunstweekend Charlois en wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van: Deelgemeente Charlois - dienst Kunst en Cultuur Pact op Zuid - VSBfonds - Volkskracht - Van Leeuwen Van Lignac - Woonstad Rotterdam - Vestia Erasmusstichting - STOER - Cultuurscout Charlois - Vereniging Wijkbus Deelgemeente Charlois Woonbron

-------------EINDE KOPIJ-------------

Meer informatie via:
Stichting Kunstweekend Charlois
Mark Heijne, projectmanager
TEL: 06-3485 9625
MAIL: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular