IN HET KADER VAN DE DEVENTER-BOEKENMARKT, KUNSTENAARSBOEKEN BIJ DE KUNSTEN

Opening zaterdag 1 augustus om 15.00 uur door Hanneke Evink, zang en muziektheater

Anke Maks
Boeken vormen voor Anke een basis om herinneringen, gedachten of gebeurtenissen ´op te bergen´. Na workshops boekbinden en papierscheppen kon ze het wat professioneler aanpakken en ontdekte ze het ´kunstenaarsboek´. Met papier, textiel, natuurlijke materialen, met verf, lak en was zijn er eindeloos veel mogelijkheden om die boeken vorm te geven en te illustreren met collages. Met de kleur en de structuur van die composities geeft zij de sfeer weer, die een tekst, of soms alleen maar woorden, voor haar oproepen.

Els Daniels
Els werkt al van jongs af aan met textiel. Haar inspiratie haalt zij uit het leven om haar heen: de natuur, gedichten en gedachten. Haar doel is iets van haar binnenwereld met haar buitenwereld te delen. Zij heeft een voorkeur voor het bewerken van geschept papier met bv. verf, stempels en transparante stoffen. Op deze tentoonstelling exposeert zij haar nieuwste, verstilde, en bijna doorzichtige boekobjecten.
De tentoonstelling loopt van 1 augustus t/m 29 augustus 2009

open van donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. elke 1e zondag v/d maand en op afspraak. Zondag 2 augustus open van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over
De Kunsten, de exposanten en eventuele afspraken kunt u terecht bij de Kunsten, telefoonnummer 0570 615569 of [email protected] Ook op www.dekunsten.nl vind u de nodige informatie over het nieuwe trefpunt voor hedendaagse kunst.