Persbericht

Kunstevent bij Pot Interieur in Axel
Zeeuws-Vlaamse kunstenaars staan centraal tijdens tweedaagse expositie

Op 1 en 2 mei vindt er bij Pot Interieur in Axel een bijzonder, voor iedereen toegankelijk Kunstevent plaats. Tijdens dit event zijn er werken van een groot aantal kunstenaars te bezichtigen en te koop. Daarnaast geven ook diverse buitenlandse kunstenaars acte de prà©sence. Tevens wordt een kunstboek met daarin een dwarsdoorsnede van de geëxposeerde kunstwerken en Kunstwerken uit Zeeuws-Vlaanderen gepresenteerd.

Kunstwaardering is iets heel persoonlijks. Waar de een de voorkeur geeft aan een figuratief werk met klassieke elementen, daar heeft een ander de grootste waardering voor de uitdaging van het abstracte. Juist daardoor is kunst bijzonder geschikt om een interieur iets eigens te geven, om een ruimte van een bijzonder accent te voorzien. Dat geldt eveneens voor de werken van de kunstenaars die op 1 en 2 mei bij Pot Interieur in Axel te zien zijn.

Meubels met een doordacht design, ontwerpen die het alledaagse ontstijgen, ze zijn de specialiteit van Pot Interieur. Als woninginrichter van formaat biedt de speciaalzaak een zeer gevarieerd aanbod waarin vrijwel alle grote namen op het gebied van designmeubilair te vinden zijn. Deze entourage vormt een passende omgeving voor het Kunstevent waarmee Pot Interieur de bezoekers kennis wil laten maken met een groot aantal aansprekende kunstenaars. Het merendeel afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, maar ook van buiten de regio en uit het buitenland. Kunstenaars die op uiteenlopende wijze invulling geven aan hun drang tot creëren en daarmee zorgen voor een zeer gevarieerde tentoonstelling.

De officiële opening van het Kunstevent vindt plaats op 1 mei om 11.30 uur en zal worden verricht door wethouder Kunst en Cultuur Terneuzen dhr Bos. De meeste Zeeuwse kunstenaars zullen bij die opening aanwezig zijn. De wethouder zal tevens het kunstboek presenteren dat naar aanleiding van dit event is samengesteld en waarin een korte beschrijving van de betreffende kunstenaars, aanvullende informatie en een afbeelding van een van hun werken te vinden is. Iedere bezoeker krijgt dit kunstboek cadeau.

Yve van der Donck is een van de exposerende kunstenaars. Hij gaat in zijn beeldtaal op zoek naar abstractie en de eenvoud van de vorm. Zijn passie ligt vooral bij het maken van aantrekkelijke en visueel interessante foto‘˜s die een meerwaarde bieden op esthetisch vlak en doordringen tot de kern van het onderwerp. Van der Donck zal beide dagen aanwezig zijn om uitleg te geven over zijn werk, evenals een groot aantal andere kunstenaars. Diverse kunstenaars geven een kunstbrochure cadeau bij aankoop van een werk. Iedere kopende kustliefhebber krijgt bovendien te allen tijde een document van echtheid van het aangekochte kunstwerk. Naast de geëxposeerde werken van de betreffende kunstenaars is er eveneens buitenkust van Ronny Ivens te zien. Verder is er beide dagen een levend beeld.

Met het Kunstevent legt Pot Interieur een nadrukkelijke link tussen kunst, designmeubilair en een bijzonder interieur. Kunstliefhebbers die met een kunstwerk hun interieur van een bijzonder detail willen voorzien hebben tijdens het event alle keus. Bij aankoop van meubelen geeft pot interieur ook een kunstcheque cadeau. Tevens geeft het evenement een goed overzicht van de hedendaagse Zeeuws-Vlaamse kunstscene.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Gallery houdster
Pot Interieur
Brenda Baart
[email protected]