(Persbericht) Dankzij laptops, smartphones en tablets is mobiel bereikbaar zijn eenvoudig geworden. Maar er is nog altijd een probleem, ze gebruiken stroom. Vooral smartphones en tablets zijn snel leeg. Als oplossing daarvoor lanceert Targus twee nieuwe power-producten, waarmee men eenvoudig de laptop, tablet en iPad in de auto kan opladen.

Veel mensen kopen tegenwoordig zowel een smartphone als een iPad als aanvulling op hun laptop en dit lijkt een stijgende tendens. Daarmee groeit de behoefte aan slimme en flexibele laders, die voor meerdere types apparatuur te gebruiken zijn en die op andere plaatsen dan alleen aan het bureau werken. Daarom heeft Targus recentelijk twee nieuwe laders voor in de auto gelanceerd. De ene kan tablets en smartphones opladen. De andere kan tegelijkertijd ook uw laptop opladen.

Met de nieuwe Targus Universal Tablet & Phone Car Charger is het mogelijk op hetzelfde moment een tablet, smartphone en een laptop op te laden en dat in de auto. Het is de ideale oplossing voor zakenmensen à©n voor anderen die hun auto als basis gebruiken voor hun werkdag en alle elektronische apparatuur onderweg bij zich hebben. Het is tevens een goede oplossing voor een gezin op vakantie met de eigen auto of in een zomerhuisje, waar je elektronische apparatuur liever niet leegraakt.

Net zo snel als de originele lader
Er zijn al autoladers voor laptops op de markt, maar de meeste geven slechts 0,5 ampà¨re en dat is niet genoeg om ook een tablet op te laden. De nieuwe lader van Targus levert 2,1 ampà¨re en een vermogen van 90 W en daarom laadt deze snel tegelijkertijd zelfs veel stroom vragende computers en tablets op.
De lader is zo compact dat deze zonder problemen in de 12 V-aansluiting in de auto kan blijven zitten. Hij heeft een ingebouwde veiligheidsfunctie die garandeert dat uw gadgets de juiste hoeveelheid stroom krijgen en tegen kortsluiting worden beschermd. Een LED-lampje geeft aan of er wordt opgeladen.

Geschikt voor elke pc, tablet en mobiel
Beide modellen zijn compatibel met alle tablets en telefoons, die via USB worden opgeladen. Het model voor laptops is via kleine 'ministicks' compatibel met de bekendste merken notebooks*. Deze sticks worden op de lader geplaatst, zodat deze geschikt is voor het gewenste model. Er worden zeven verschillende ministicks meegeleverd, die al naar gelang de behoefte, kunnen worden vervangen. Daardoor kan men dezelfde lader gebruiken, ook al zijn er binnen het gezin verschillende voorkeuren wat betreft pc-merken.

*Geschikt voor Acer, Compaq, Dell, HP, IBM, Lenovo, Sony en Toshiba

De nieuwe Targus Universal Tablet & Phone Car Charger (#APD0502EU) kost €24,99 incl. btw.

De nieuwe Targus Car Charger voor Laptop & USB Tablet/Phone (#APD046EU) kost €44,99 incl. btw.

Over Targus
Targus staat bekend als wereldwijde marktleider op het gebied van tassen en accessoires voor draagbare computers en (media)tablet-pc's. Het bedrijf heeft een volledig assortiment mobiele computeraccessoires voor consumenten en bedrijven. Het productassortiment wordt aangepast aan de wisselende behoeftes van de markt, en de expertise van het bedrijf in combinatie met doorlopende feedback van gebruikers leiden tot gebruiksvriendelijke en functionele kwaliteitsproducten. Targus heeft al in 1983 de allereerste computertas uitgevonden. Het concern is Amerikaans, maar heeft tegenwoordig bijna overal ter wereld kantoren en distribueert in meer dan 145 landen.