Lancering BillConvert; de tool voor verwerking van elektronische facturen in allerlei formaten voor een MKB prijs!
Door de scherpe prijsstelling is het elektronisch verwerken van elektronische facturen binnen handbereik voor het MKB.
AAD Software uit Wormerveer heeft een software tool ontwikkeld voor het verwerken van allerlei verschillende formaten elektronische facturen. Deze tool zal het bedrijfsleven in Nederland ondersteunen in het versneld elektronisch verwerken van de ontvangen facturen. Door de bewust laag gehouden aanschafprijs is het product ook bereikbaar voor de kleinere ondernemingen waardoor grote investeringen anders aangewend kunnen worden. Door het software pakket te downloaden via www.billconvert.nl om vervolgens te installeren op een lokale pc kan heeft de ontvanger / verwerker van de factuur alles zelf in de hand en is daardoor niet meer afhankelijk van anderen zoals bijvoorbeeld Billing Service Providers.
Hierdoor kan er ten allen tijde voldaan worden aan de eisen van de Belastingdienst (bewaarplicht). De gebruiker kan de basis elektronische facturen (XML, UBL 2.0, txt, csv) standaard verwerken en kan bovendien nog niet bekende formaten eenvoudig zelf toevoegen aan de standaard. Een aantal keren per jaar zullen er updates plaatsvinden welke zullen worden geïnitieerd door de gebruiker en AAD Software. Bovendien kunnen gebruikers via mail ondersteund worden bij het gebruik van BillConvert en zullen eventuele individuele oplossingen worden meegenomen in de eerstvolgende release. Aangezien er duizenden verschillende standaarden zijn biedt BillConvert de mogelijkheid om deze in principe allemaal verwerkbaar te maken. Grote voordelen zijn uiteindelijk de tijdbesparing en het voorkomen van fouten. Facturen hoeven tenslotte niet meer te worden overgetypt. Door de aanpassing in de regelgeving is het ook niet meer noodzakelijk om de facturen uit te printen wat dan ook papier bespaard. Door verschillende instanties is uitgerekend dat er per factuur tussen de 60 en 80 % bespaard kan worden in kosten en tijd wat neerkomt op zo'n € 30,- per factuur.

AAD Software is eind 2009 opgericht door A&A Capacity en Derksen Software Solutions. AAD Software houdt zich vooral bezig houden met het produceren en distribueren van de software welke als missie / doel heeft de bedrijfsprocessen te versnellen en vereenvoudigen door toepassing van software (generiek of specifiek).