Starthandeling door burgemeester Rehwinkel op maandag 30 november om 11.45 uur

Hoeveel stemgerechtigden zijn er in Groningen?
Waarom staat Sherlock Telgt niet op de kandidatenlijst van de Pvda?
Wat moet ik doen als ik iemand wil machtigen voor mijn stem?
Wat heeft de SP waargemaakt van zijn beloftes bij de vorige verkiezingen?

Op deze en alle andere vragen geeft de lokale omroep van Groningen OOG Radio en Televisie vanaf 30 november het antwoord. Op de nieuwe website www.groningenkiest.nl kunnen stadjers en andere geïnteresseerden alle informatie en nieuwtjes over de verkiezingen terugvinden.

Op 30 november, om 11.45 in de kantine van het pand van OOG, geeft burgemeester Rehwinkel het startsein voor de lancering van de website.

Groningen Kiest is een volledig crossmediaal project, waaraan alle redacties van OOG meewerken. Op televisie en radio wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verkiezingen. Onder andere in het televisieprogramma OOG Actueel en in het radioprogramma OOG Forum worden in de maanden januari en februari elke week thema-uitzendingen over de verkiezingen gemaakt. Stadjers TV is nu al op pad, om in alle stadswijken de verkiezingskoorts te peilen en op te wekken. Uiteraard wordt ook in het dagelijks nieuws met grote regelmaat aandacht besteed aan de verkiezingen.

Op de site komt alles bij elkaar. Alle verkiezingsprogramma‘˜s en kandidatenlijsten zijn in te zien, maar er is ook een sectie met veelgestelde vragen over de verkiezingen. Tussen december en maart zullen bovendien columns op de site verschijnen en overzichtsartikelen over bepaalde typische verkiezingsthema‘˜s, zoals de regiotram en het Groninger Forum. Alle uitzendingen op radio en tv over de verkiezingen ook via de site terug te kijken of luisteren.