AMSTERDAM / BREDA, 11 december 2009 De maand december staat volop in het teken van verrukkelijk eten en hemelse wijn drinken. De meeste mensen doen dit in huiselijke omgeving en ook in 2010 zal naar verwachting vaker thuis worden gekookt dan in voorgaande jaren. Dit betekent dat er ook meer vragen komen over mooie, passende combinaties tussen gerechten en wijnen. Goed nieuws: Kookse.tv en Vindict.nl brengen eten en wijn online bij elkaar en maken ´thuis-uit-eten‘˜ daardoor gemakkelijker.

Wijn bij eten, eten bij wijn
Het streven is om alle (amateur)koks en wijnliefhebbers op weg te helpen met het maken van de lekkerste combinaties. Concreet betekent het dat kokkerellers wijnadviezen krijgen bij de recepten van Kookse.tv en wijndrinkers vinden gerechten bij de wijnen van Vindict.nl. Door wekelijkse updates is inmiddels een enorme database aan combinaties ontstaan.

´Wine & Food Matrix‘˜
Om de logische combinatie tussen wijn en eten overzichtelijk en begrijpelijker te maken, ontwikkelden de twee online smaakspecialisten ook de Wine & Food Matrix. Het is een culinaire wijzer voor iedereen die zich wel eens afvraagt welke wijn te drinken bij welk gerecht, en andersom. De matrix biedt het startpunt van waaruit eet- en wijnliefhebbers gericht kunnen experimenteren. De matrix is gratis te downloaden op www.vindict.nl en www.kookse.tv.

Kookse.tv & Vindict.nl
Sinds half 2009 werken de twee jonge online ondernemers nauw met elkaar samen om hun specialismes bij elkaar te brengen. De huidige samenwerking is nu nog geheel online. De bedrijven denken erover in de toekomst gezamenlijk evenementen te organiseren met de combinatie ´wine & food‘˜ als centraal aandachtspunt.

Kookse.tv is een vernieuwende receptensite waar de gerechten ook worden voorzien van korte videofragmenten. Kookse.tv, koken zonder fratsen.
Vindict.nl is een verfrissende online wijnshop die bezoekers helpt de wijnen te vinden die passen bij hun smaak. Vindict, all about taste.