(Persbericht) Almere, 20 juli 2011 Het landelijke aanbod van juridische vacatures is in het tweede kwartaal van 2011 gestegen. In dit kwartaal is een stijging zichtbaar van 27 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Waar begin dit jaar de vraag naar juridische professionals nog achter bleef, is vanaf april de stijging goed ingezet. Dit blijkt uit een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Juristen, de grootste juridische dienstverlener op maat.

De algehele vraag naar juridische professionals is gestegen, maar wanneer er naar de functies afzonderlijk wordt gekeken, zijn de grootste stijgingen zichtbaar in de functies advocaat medewerker (115 procent), contractjurist (109 procent), bedrijfsjurist (103 procent) en juridisch adviseur (32 procent).

Vooral in Midden-Nederland neemt de vraag naar juridische professionals toe. Ten opzichte van vorig jaar is in Noord-Holland de vraag met 85 procent toegenomen, in Overijssel met 78 procent en in de provincie Utrecht met 18 procent. Daarnaast zijn er opvallende verschillen binnen de diverse branches. Vooral handel laat een sterke stijging zien (154 procent), gevolgd door financieel en verzekeringen (106 procent) en zakelijke dienstverlening (86 procent). Over het gehele tweede kwartaal laat de overheid nog een daling zien van 3 procent, echter in juni is de vraag naar juridische professionals met 16 procent gestegen.

à¢â‚¬Å“De juridische sector is volop in beweging. In de maand april zien we nog een lichte stijging van het vacatureaanbod, maar vanaf de maand mei is de stijging duidelijker waarneembaar. Het is nog te vroeg om te zeggen dat deze gunstige ontwikkeling zich voortzet in het derde kwartaal, maar feit is dat de eerste signalen van een aantrekkende markt nu ook in de juridische sector zichtbaar zijn,à¢â‚¬ aldus Eelco Stuut, operationeel directeur bij USG Juristen.

Ieder kwartaal analyseert USG Juristen het vacatureaanbod in de juridische sector op basis van de gegevens van Jobfeed. Ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche is de arbeidsmarkt in kaart gebracht.

-----------------------------------------
USG Juristen
USG Juristen biedt organisaties in zeer diverse branches en rechtsgebieden juridische dienstverlening op maat. Dit doet zij op een praktische en effectieve manier door het leveren van interim-juristen, door een kennispartner te zijn voor directies, en/of door complete juridische afdelingen in te richten. USG Juristen denkt vanuit de opdrachtgever, dat is samen met de ervaring in de diversiteit aan branches haar grootste kracht. Daarnaast houdt USG Juristen het kennisniveau hoog, door middel van talentontwikkeling en kennisdeling onder haar medewerkers. Met ruim 100 specialisten in dienst en actief in 49 branches is USG Juristen de grootste in haar branche qua omvang en expertise. Meer informatie is te vinden op www.usgjuristen.nl.

USG Juristen is onderdeel van de Midkap index genoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland, vierde speler in Europa en vijfde speler in de wereld op het gebied van flexibele arbeid.

Meer informatie:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. 035-582 27 30 / 06- 461 82 796
Email: [email protected]