IJsselsteijn, 13 Augustus - Enige tijd geleden kwamen shirts met varianten op het politielogo al in opspraak omdat mensen die deze shirts droegen bekeurd werden. De betreffende politieambtenaren met teveel tijd over zagen dit als belediging van ambtenaar in functie. Het ging vooral om printen waarop het politielogo te zien was, voorzien van teksten als klootzak, corrupt en stout.  Schijnbaar heeft dit een beledigend karakter en schaadt dit het imago van de politie.

 

Het dragen van deze shirts was al  strafbaar, maar vanaf heden is ook het verkopen van deze shirts niet meer toegestaan. T-shirt webshop  Zeroteez is vanaf heden gesommeerd de verkoop van deze shirts te staken. Ze hebben een officiele waarschuwing ontvangen van het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Op www.zeroteez.nl waren tot dusver varianten te koop met dit politie logo. Het ging o.a. om grappig bedoelde teksten zoals “stout” en “bob” voorzien van het logo. Michelle de Jong van Zeroteez: “Het is dat de politie nu eenmaal niet betrapt kan worden op gevoel voor humor. De shirts met de opdrukken zullen verwijderd worden van de website.” Je zou je kunnen afvragen of er geen belangrijkere zaken zijn waar het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties zich mee bezig moet gaan houden.

 

Zeroteez hoopt door het verwijderen van deze printen van de webshop, dat de politie nu meer tijd overhoudt voor nuttige bezigheden, zoals parkeerbonnen uitschrijven, snelheidscontroles uitvoeren en studenten bekeuren die door een wegversperring over de stoep moeten fietsen.

 

 Wie dus nog een shirt wilt bestellen moet erg snel zijn. Het zullen ware collectors items worden.