(Persbericht) Computerruimte- en datacenterspecialist Lasent gaat voor Fontijne Grotnes de verbouwing van de bestaande computerruimte uitvoeren. Fontijne Grotnes vierde in 2009 het 100-jarig bestaan. Ze hebben dus de komst van de eerste PC binnen het bedrijf zelf meegemaakt. De bestaande computerruimte voldeed niet meer de eisen die men tegenwoordig aan een computerruimte mag stellen. Een zeer hoge beschikbaarheid is van belang zeker nu ook steeds meer externe locaties van Fontijne Grotnes gebruik maken van de informatievoorziening van de centrale computerruimte.

Fontijne Grotnes heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een specialist in het ontwerpen en vervaardigen van productieprocessen en systemen voor diverse industrieën. Deze processen en diensten worden voornamelijk gebruikt in de wielen-, witgoed-, plastic- en petrochemische industrie.

Toonaangevende techniek, grote mate van klantgerichtheid, hoge kwaliteitseisen en betrouwbaarheid zijn de belangrijke pijlers van het ondernemingsbeleid. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlaardingen. Fontijne Grotnes heeft verder een verkoop- en productiekantoor in Chicago en verkoopkantoren in China, Rusland, India en Japan, met een totaal personeelsbestand van 140 medewerkers.

De bestaande computerruimte zal door Lasent in oppervlakte worden vergroot, er zullen extra 19à¢â‚¬kasten bij worden geplaatst, een redundante computerairconditionerinstallatie, een modulaire UPS, een brandmeld- en blusgasinstallatie en de elektrotechnische installatie in de ruimte. Omdat energiebesparingen en à¢â‚¬Å“het Groen denkenà¢â‚¬ hoog op de prioriteitenlijst bij Fontijne Grotnes staat zal de ruimte worden gebouwd op basis van gesloten koude straten.
Fontijne Grotnes heeft voor Lasent gekozen omdat er reeds een relatie lag en Fontijne Grotnes Lasent als een betrouwbare partij ziet. De ruimte zal over enkele weken in gebruik genomen gaan worden.