Lasent bouwt de nieuwe computerruimte van Ranzijn in Alkmaar

Zoals bij veel organisaties is ook Ranzijn tuin & dier uiterst afhankelijk geworden van de beschikbaarheid van de automatisering. Ooit is er de eerste server in een beschikbare kantoorruimte geplaatst waarna er vele servers zijn gevolgd. De ruimte was er eigenlijk niet voor geschikt maar een weg terug was er niet. Nu is er besloten een hele nieuwe computerruimte te realiseren conform de huidige eisen en wensen die men aan een computerruimte stelt. Bijkomstigheid is dat Ranzijn tuin en dier een volle zuster is van Vomar welke op zoek waren naar een uitwijklocatie voor hun computersystemen. Wanneer de nieuwe ruimte gereed is zullen beide bedrijven hun uitwijklocatie bij elkaar onderbrengen.

Het betreft het bouwen van een computerruimte inclusief elektrotechnische installatie, verhoogde vloer, UPS, brandmeldinstallatie, brandblusinstallatie en redundante airconditionerinstallatie.
De ruimte zal in 3e kwartaal van dit jaar opgeleverd worden.

Ranzijn tuin & dier bestaat uit acht vestigingen elk met een tuincentrum en een dierenspeciaalzaak.
Het tuincentrum kenmerkt zich door grootschalig gepresenteerde planten in vele soorten en maten. De planten worden elke dag vers ingekocht, waarbij streng wordt gelet op de kwaliteit. Natuurlijk zijn ook alle typische tuincentrumproducten als meststoffen, gereedschappen en potterie bij Ranzijn tuin & dier verkrijgbaar. De dierenspeciaalzaak is groot en ruim opgezet. Hier vindt men alle benodigdheden voor elk huisdier.

LASENT, expert in het ontwerpen, realiseren en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacentra. Twaalf jaar geleden was Lasent de eerste specialist op dit terrein, inmiddels zijn ze circa 500 ruimtes verder en mogen ze zichzelf een autoriteit noemen in dit vak. Een vak waarin specialistische kennis een cruciale rol speelt en verantwoordelijkheid een voorwaarde is. LASENT levert een compleet palet aan diensten voor eindgebruikers, ICT-bedrijven, architecten, installateurs, hoofdaannemers, projectontwikkelaars, raadgevende ingenieursbureaus, adviseurs en consultancy.

Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]