(Persbericht) Computerruimte- en datacenterspecialist Lasent gaat de Nederlandse Hartstichting voorzien van een energiezuinige MER (Main Equipment Room) die aansluit bij de BREEAM-certificering welke van toepassing is op het gebouw en de installaties. De BREEAM-certificering zal de duurzaamheidsprestaties van het pand aangeven.

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Hiertoe investeert de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. De Nederlandse Hartstichting gaat medio januari 2012 verhuizen naar een nieuwbouwpand in Ypenburg. Om invulling te geven aan de MER heeft de Nederlandse Hartstichting een RFP aan een aantal bedrijven verstrekt. Lasent is uiteindelijk als beste en prijstechnisch meest aantrekkelijke partij uit de bus gekomen en gaat spoedig beginnen aan de realisatie van de MER.

Lasent gaat op locatie een ruimte realiseren die wordt voorzien van koeling op basis van warmestraattechnologie, een verhoogde computervloer, UPS, elektrotechnische installatie, 19à¢â‚¬ racks en een brandmeldinstallatie. Vanzelfsprekend zijn bepaalde componenten redundant uitgevoerd.

Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacenters. Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]
Meer informatie over Lasent kunt u vinden op http://www.lasent.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular