(Persbericht) Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis met 373 bedden en 2 poliklinieken, waaronder de Barbarapolikliniek te Culemborg. Het ziekenhuis is recent gewaardeerd met 3 sterren voor Gastvrijheidszorg. Dit is een Michelinwaardering voor gastvrije zorg die jaarlijks verschijnt.
Om de kwaliteit van de zorg en de groei van het ziekenhuis te kunnen blijven waarborgen is het noodzakelijk een nieuw datacenter te realiseren. Het Rivierenland Ziekenhuis is een selectieprocedure gestart waarbij verschillende leveranciers zichzelf en hun oplossing dienden te presenteren. Na een gedegen onderzoek heeft het ziekenhuis ervoor gekozen het datacenter te laten realiseren door Lasent uit Purmerend. Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacenters.

Onder de grond is een betonnen constructie gemaakt welke huisvesting gaat bieden aan de kritische servers van het ziekenhuis. Lasent gaat de noodstroomvoorziening leveren met een startvermogen van 100 kW N+1 welke uitbreidbaar is tot 150 kW N+1. Er zal gestart gaan worden met 10 computerairconditioners en in de toekomst kan dit aantal oplopen tot 17 units. Ook zal Lasent de elektrotechnische installatie, de verhoogde computervloer, de 19à¢â‚¬racks en de brandmeld- en blusgasinstallatie leveren. Gezien het aanzienlijke vermogen is efficiency en energiebesparing een belangrijk speerpunt binnen het ontwerp. De ruimte zal eind van dit jaar in gebruik genomen gaan worden.

Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]