(Persbericht) Lasent heeft afgelopen week een uiterst duurzame en à¢â‚¬Å“groeneà¢â‚¬ computerairconditioner bij Parkpost uit Hilversum op het Mediapark opgeleverd. Om de koeling van het datacenter te kunnen waarborgen was het noodzakelijk er een extra computerairconditioner met een grote koelcapaciteit bij te plaatsen. Er is gekozen voor een unit op basis indirecte vrije koeling. Dat betekent dat er grotendeels gebruik gemaakt wordt van de temperatuur van de buitenlucht zonder dat de energieverslindende compressoren behoeven te worden aangesproken. Aangezien er is gekozen voor een extra grote buitenunit is de energiebesparing nog groter. De installatie is een volledige autonome installatie.

ParkPost beheert, archiveert en distribueert videocontent van omroepen en televisieproducenten. Buiten de media heeft ParkPost klanten als banken, game makers en overheden.

ParkPost beschikt over à©à©n van de grootste audiovisuele datacenters van Europa. Op haar centrale infrastructuur zijn via glasvezel inmiddels meer dan 100 video-montagesets en 5 audio-nabewerkingsets aangesloten. Een online storage van 350 Terabyte en een archiefopslag van 1 Petabyte geven ruimte aan de ambities van de klanten van ParkPost.

Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacenters. Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]
Meer informatie over Lasent kunt u vinden op http://www.lasent.nl