(Persbericht) Computerruimte- en datacenterspecialist Lasent gaat voor de Gemeente Edam- Volendam de computerruimte aan de huidige eisen laten voldoen. Lasent heeft inmiddels bij zeker 60 Gemeentes de computerruimte gebouwd. Ook de Gemeente Edam-Volendam is ervan overtuigd dat Lasent de beste partij hiervoor is. De bestaande computerruimte voldeed niet meer de eisen die men tegenwoordig aan een computerruimte mag stellen.

Tot het grondgebied van de gemeente behoren de beide kommen Edam en Volendam en een gedeelte van de polder De Purmer. De totale oppervlakte van de gemeente bedraagt 2.479 ha.
De gemeentenaam luidt sinds 1 januari 1975 Edam-Volendam en het aantal inwoners bedroeg op 31 december 2010: 28.582. In totaal zijn binnen de gemeente per 1 januari 2011 ± 1138 bedrijven gevestigd. Per december 2010 bevinden zich er 11.490 nieuwbouwwoningen en flats in deze gemeente. Het aantal woningen in Edam bedraagt per december 2010: 3.175 en in Volendam totaal 8.315.

Ook deze gemeente heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog op de prioriteitenlijst staan. Er is dus gekozen voor een duurzame, energiebesparende en redundante koelinstallatie op basis van scheiding van de warme- en koude luchtstromen. Ook zal Lasent de elektrotechnische installatie inclusief spanningsprofielen en UPS leveren.

Lasent is expert in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacenters. Meer informatie over dit project kunt u per mail opvragen bij [email protected]
Meer informatie over Lasent kunt u vinden op http://www.lasent.nl