Enable-U, toonaangevende partij in Noordwest Europa op het gebied van implementatie en best practices in SOA Governance, gaat verder samenwerken met Layer7 Technologies, de marktleider op het gebied van SOA en Cloud Governance tooling voor beveiliging van en controle op Service Oriented Architectures (SOA).

Amsterdam, 14 oktober 2009 - Layer7 Technologies, de marktleider op het gebied van ´Governance´ en beveiligingsoplossingen voor ´Service Oriented Architectures´, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een reseller overeenkomst heeft gesloten met Enable-U BV. Enable-U heeft nu de mogelijkheid om rechtstreeks Layer7's SOA en cloud-gebaseerde beveiligings- en governance-oplossingen aan te bieden en in te zetten bij haar klanten in Nederland, België en de Scandinavische landen. Enable-U verwacht dat deze overeenkomst haar positie op het gebied van SOA Governance en beveiliging verder versterkt.

Beveiligde Web Services
Steeds meer organisaties gebruiken webservices om snel en kosteneffectief koppelingen te maken tussen gedistribueerde applicaties binnen het bedrijf of over het internet. Web-based reisbureaus bijvoorbeeld, bieden hun klanten de mogelijkheid om via à©à©n enkele web-applicatie op een efficiënte wijze reizen te boeken. Dit is mogelijk doordat deze applicatie via het internet informatie betrekt en combineert van meerdere aanbieders zoals luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurders en betalingsdiensten. Web services technologie is gebaseerd op XML standaarden zoals SOAP, REST, AJAX en RSS.

Layer7 Technologies biedt met ´XML SecureSpan´ de mogelijkheid om de berichtenstroom van en naar web services te beveiligen, aan te passen en te controleren, ongeacht de oorsprong ervan: in het bedrijf zelf of in de ´cloud´. Deze oplossing biedt zeer hoge prestaties en is verkrijgbaar in zowel een hardware uitvoering of als software pakket.

"We zien de laatste tijd een sterke toename in het gebruik van webservices en SOA-gebaseerde applicaties bij onze klanten," zegt Frank Arts, directeur van Enable-U BV. "Maar door al die koppelingen tussen bouwstenen ontstaan ook overal potentiële beveiligingslekken. Daarnaast moeten ook alle afhankelijkheden zorgvuldig worden beheerd. Er is hier een duidelijke behoefte aan een structurele aanpak, zowel wat betreft het beleid en de processen rondom de gehele levenscyclus van webservices, alsook in de tooling die dit moet faciliteren. Layer7 biedt hier een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing.

Flexibele oplossingen
Kees Neven, oprichter en CTO van Enable-U voegt daaraan toe: "Layer7's portfolio van SecureSpan oplossingen biedt de flexibiliteit om deze in te zetten binnen bestaande applicatie-omgevingen en uit te breiden naar nieuwe omgevingen zoals ´cloud computing´. Het beheer vindt plaats via een centrale, redundante en fail-safe Enterprise Service Manager. De werking van Layer7 XML SecureSpan evenals de dynamische toewijzing van governance-regels gaat zonder enige wijziging van de bestaande applicaties en zonder dure extra componenten.

"Enable-U heeft veel ervaring op dit gebied en biedt een hoge toegevoegde waarde", aldus Dimitri Sirota, VP Channels & Alliances van Layer7 Technologies. "Ze hebben in Nederland, België en Scandinavië bewezen de juiste partner te zijn om commerciële en publieke klanten te helpen met het oplossen van behoeften op het gebied van beveiliging en performance van web services.

Over Enable-U BV
Enable-U heeft al meer dan 10 jaar ervaring in SOA-projecten en is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler die banken, overheidsinstellingen, telco´s en anderen helpt met de implementatie van SOA Governance en de juiste invulling van BPM en Web 2.0 / Mobile toepassingen bovenop een Service Oriented Architecture. Wij stellen u in staat om op een gestructureerde manier uw Service Oriented Architecture te realiseren, uitgaande van de zakelijke behoeften. We maken hierbij gebruik van 'best of breed-oplossingen'. Door onze aanpak worden de risico´s van SOA initiatieven in sterke mate beperkt en kunnen de beloofde voordelen van SOA werkelijk worden gerealiseerd. Gestructureerde beveiliging en beheer van services spelen hierin een cruciale rol. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft het bedrijf onlangs een nieuwe vestiging in Londen geopend. Bezoek ons op www.enable-u.nl

Over Layer7 Technologies
Layer7 Technologies is een vooraanstaande leverancier van geavanceerde en pasklare oplossingen op het gebied van ´agent-less´ webservices management en XML-beveiliging. Layer7 is opgericht in 2003 en helpt met de SecureSpanTM producten organisaties om de veiligheid, inzichtelijkheid en governance te adresseren over services. Layer7 stelt organisaties in staat om controle te houden over alle webservices, ongeacht waar zij zich bevinden - binnen de onderneming of in de ´Cloud´. Voor meer informatie, bezoek www.layer7tech.com

Contactpersoon:
Enable-U BV
Contactpersoon: Kees Neven
Tel: +31 (0) 6 51549 340
E-mail: [email protected]

Website: http://www.enable-u.nl