Apeldoorn, 25 September 2009

Lean is de sleutel achter het onbetwiste succes van Toyota en vele andere bedrijven. Ook binnen de bouwsector blijken de eenvoudige principes uitstekend toepasbaar, getuige de positieve ervaringen met Lean Construction in ondermeer Amerika, Engeland, en inmiddels ook Nederland.

Het nieuwe à¢â‚¬à…“Lean Excellence Programma (www.leanexcellence.nl) dat recent is gelanceerd door REOSS speelt in op deze behoefte om Lean meer nog in de bouwwereld te gaan benutten.

Ook de bouwsector staat aan vooravond van een grondige vernieuwing waarbij het traditionele denken wordt vervangen door Lean denken. Stond de oude situatie het nog toe dat kosten werden bepaald en daar een winstmarge bovenop werd geplaatst, nu bepaalt de markt de prijs en is winst afhankelijk van de reductie van verspilling.

De Toyota-Principes zijn:
1. Definieer waarde vanuit het gezichtspunt van de klant: wat wil hij, waar, wanneer en voor welke prijs?
2. Beschrijf vervolgens de waardestroom. Bepaal welke activiteiten werkelijk waarde scheppen en elimineer verspilling.
3. Flow. Laat waarde gelijkmatig stromen en voorkom stilstand.
4. Pull. Produceer enkel waar de klant om vraagt.
5. Blijf continu werken aan de eliminatie van verspilling.

Managing Director Carl de Ruiter van REOSS Benelux; Wij willen via het Lean Excellence Programma bouwondernemingen en projectontwikkelaars ondersteunen om deze vaak lastige bouw efficiency vraagstukken praktisch in te gaan vullen via de Lean-methodiek.

Voor meer informatie kijkt u op: www.leanexcellence.nl
of kunt u contact opnemen met Carl de Ruiter, mob: +31 (0)646077643

Website: http://www.leanexcellence.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular