LeasePlan, sponsor van het Nederlandse Formule 1 team en - via LeasePlanDirect- vaste leasepartner voor veel MKB ondernemers, stelt zijn sponsorpositie op de Spyker Formule 1 racewage, ter beschikking aan een ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf. Via een unieke online sponsorwerfactie zoekt zij de komende maanden naar creatieve ondernemers die tijdens de GP van Shanghai hun naam en logo aan het F1 team willen verbinden. Op de actiesite http://www.nieuwesponsorf1.nl/ wordt de ondernemer alvast onthaalt op een speciaal voor hem georganiseerd sponsorfeestje.

Normaal gesproken is  sponsoring van een Formule 1 team niet weg gelegd voor een ondernemer uit het MKB. De reclamecentimeters op een F1 bolide worden immers duur betaald. Dankzij de unieke actie van LeasePlan is sponsoring van het Spyker F1 team nu ook voor het MKB bereikbaar.

Sinds de start van het raceseizoen in maart is LeasePlan een van de sponsors van het Spyker Formule 1 team. Het logo van de in operationale autolease en wagenparkbeheer gespecialiseerde onderneming staat prominent op beide raceauto's. Tijdens de Grand Prix van China, die op 7 oktober in Shanghai wordt verreden, stelt LeasePlan deze sponsorpositie ter beschikking aan een ondernemer uit het MKB. Elke ondernemer die via de site www.nieuwesponsorf1.nl meedoet aan de actie, maakt kans op offciële Spyker Formule 1 Merchandise of een van de VIP arrangementen op het racecircuit van Zandvoort. De winnaar ziet niet alleen zijn Logo op beide auto's, maar kan tijdens de GP van Shanghai ook rekenen op wereldwijde aandacht voor zijn bedrijf.

De online campagne begint met een mailtje waarin een ondernemer zijn relaties hen uitnodigd voor een mysterieuze onthulling. In een gepersonificeerde video volgt vervolgens een verrassende ontknoping. Op de site kan de ondernemer alvast zien hoe zijn logo staat op de Formule 1 wagen. Om in aanmerking te komen voor de sponsorpositie moet nog wel even een pakkende slagzin verzonnen worden. De site geeft verder informatie over de verrichtingen en prestaties van de verschillende Formule 1 teams en het speciaal op het MKB gerichtte LeasePlanDirect

Leaseplan betrokken bij Formule 1 en MKB Met de campagne wil LeasePlan haar betrokkenheid met het Nederlandse Formule 1 team meer onder de aandacht brengen en de activiteiten van LeasePlanDirect promoten bij ondernemers uit het MKB. De campagne is ontwikkeld door Viral Creations uit Tilburg.

LeasePlan, opgericht in 1963, is wereldmarktleider in operationele autoleasing en één van de leidende spelers van de wereld op de markt voor wagenparkbeheer. Als dochtermaatschappij van LeasePlan Corporation is LeasePlan vertegenwoordigd in meer dan 25 landen. In Nederland heeft LeasePlan, aangesloten bij de VNA, ruim 123.000 voertuigen in beheerLeasePlanDirect.nl werd op 3 oktober 2005 door marktleider LeasePlan Nederland N.V. geïntroduceerd om in te spelen op de toenemende vraag naar online diensten op het gebied van autoleasing. Via de site kan men snel en gemakkelijk leasetarieven kunnen berekenen en vergelijken. Hierdoor worden de aangeboden diensten volledig transparant, inclusief de bijbehorende leasetarieven. Vooral voor bedrijven zonder wagenparkbeheerder blijkt dit ideaal te werken. De website is  voor iedereen toegankelijk en elke bezoeker kan gebruik maken van alle functionaliteiten van de site. LeasePlanDirect.nl is niet alleen via de website te bereiken. Het gebruiksgemak en de snelheid van LeasePlanDirect.nl geven veel klanten het vertrouwen dat zij online net zo goed bediend worden als via conventionele leasemaatschappijen.

Viral Creations is gespecialiseerd in virale marketing in al zijn verschijningsvormen. Van teasende video of spannende branded game waarin uw merk de hoofdrol speelt tot complete online campagne en activering van social communities.Viral Creations bedenkt, ontwikkelt, en produceert virale marketingcampagnes ter ondersteuning van productintroducties, promoties en merkactivering. Viral Creations is gespecialiseerd in virale films, branded (casual) games en websites voor diverse mediaformats zoals internet of mobiele telefonie.

bron:Viral Creations