LEIDEN - Innovatief, kostenbesparend, milieuvriendelijk. Kernwoorden voor Phayton Led Solutions, een Leidse onderneming die complete led verlichting oplossingen biedt aan overheden, instellingen en ondernemingen.

Led verlichting kenmerkt zich door een enorme energiebesparing tot wel 90%. Daarbij is de levensduur tot 50 keer zo lang als conventionele verlichting.

Hoewel bij led verlichting vaak gedacht wordt aan koude en onvoldoende uitsraling brengt Phayton Led Solutions nu lampen op de markt die de kwaliteit en lichtopbrengst van gewone verlichting hebben met een sterk gereduceerd energieverbruik en enorme levensduur.

De verlichting van Phayton is uitermate geschikt als vervanging voor bijvoorbeeld straatverlichting, algemene verlichting en etalageverlichting. Ook musea hebben baat bij led verlichting vanwege het niet uitzenden van schadelijke IR en UV straling.

Volgens de woordvoerder van Phayton, Daniel Verloop, kan de maatschappelijke besparing bij omschakeling naar led verlichting op straat en binnen bedrijven oplopen tot honderden miljoenen euro’s per jaar en zal de CO2 uitstoot hiertoe met honderden tonnen verminderen.  ”De mogelijkheden zijn er nu. Het is dan ook onze missie om Nederland zo snel mogelijk aan de led verlichting te krijgen. Behalve grote besparing voor overheden en bedrijven, ontlast dit het milieu enorm!”, aldus de mede-eigenaar.

Led (light emitting diode) bestaat al langer, maar wordt sinds kort toegepast in functionele verlichting vanwege de toegenomen capaciteit.

Phayton Led Solutions is te vinden op www.phayton.com